Drie kazen- en uien muffins

“The secret ingredient is always cheese”

Ingrediënten (voor 4 personen)

» 200 gr bloem

» 150 ml melk

» 2 eieren

» 2 grote uien gesnipperd

» 30 gr ricotta

» 30 gr blauwe kaas

» 30 gr parmezaanse kaas

» 2 tl bakpoeder

» 3 el olijfolie

» Italiaanse kruiden

» Peterselie

» Een snuifje zout

» Bamix

» Muffinplaat

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190°C en vet alvast de muffinplaat in met wat boter.

Mix de uien kort met de bamix.

Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de uien enkele minuten totdat ze zacht en glazig zijn.

Je kunt de uien ook rauw in het beslag verwerken, maar door ze enkele minuten te bakken geven ze een iets zoetere smaak af.

Doe vervolgens de bloem, het bakpoeder en wat zout in een kom. Mix de eieren in een aparte kom en voeg de melk, olijfolie, peterselie en zwarte peper toe. Voeg nu de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en mix alles goed door elkaar met de bamix.

Roer daarna ook de drie kazen en uien erdoorheen.

Schep het beslag in de muffinvormpjes en bestrooi eventueel met de resterende parmezaanse kaas, peterselie en wat Italiaanse kruiden.

Bak de muffins in het midden van een voorverwarmde oven in ca. 25 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.

De muffins zijn lekker als hartige tussendoortje of om te eten bij een warme soep. Smakelijk!