“Een driekoningentaart als geen andere. Vervang de bittere amandelen door lekkere hazelnootjes en licht zurige citroen. Een knaller! Wie wordt dit jaar de koning of koningin?”

Ingrediënten

 

Voor 8 personen
»
2 vellen bladerdeeg uit de winkel of van bij de bakker
» 125 g zachte boter
» 125 g rietsuiker
» 125 g hele hazelnoten
» 1 citroen
» 3 eieren
» 1 dop bruine rum
» 1 boon
» 1 eierdooier

 

Bereiding

 

  1. Gril de hazelnoten gedurende 15 minuten op de ovenplaat op 170°C. Laat ze afkoelen en mix ze fijn in de SliceSy op snelheid 2.
  2. Maak de mengstaaf vast op de Bamix. Doe de boter in een slakom en bewerk ze met de Bamix op snelheid 1. Roer er op snelheid 2 de suiker door en daarna ook het hazelnootpoeder, de citroenzeste, de hele eieren en de rum. Het mengsel moet mooi egaal zijn.
  3. Leg een vel bakpapier op de ovenplaat en rol daarop een laag bladerdeeg uit. Beleg met crème, leg er je boon (of een hele hazelnoot) in en dek af met een tweede laag bladerdeeg. Sluit de randen goed af en versier het oppervlak. Tot slot bestrijk je het met de geklopte eierdooier.
  4. Bak gedurende 40 min op 170°C.