Toast met doperwtenpuree en mozzarella
» 250 g doperwten
» 2 tenen knoflook
» zeste van 2 citroenen
» 1 handvol basilicum
» grof zeezout
» 2 eetlepels extra vierge olijfolie
» 4 dikke sneden meergranenbrood
» 1 bol mozzarella
» peper & zout
1 Kook de doperwten gedurende ongeveer 3 minuten in een weinig water. Laat uitlekken.
2 Doe 1 teentje knoflook, de helft van de citroenzeste en het merendeel van het basilicum samen met een snuf grof zeezout in een kom en pureer glad.
3 Voeg de doperwten en olijfolie toe en pureer alles kort.
4 Breng op smaak met peper en zout.
5 Dek af met vershoudfolie en zet in de koelkast.
6 Toast de sneden brood. Snijd het overgebleven teentje knoflook in tweeën en wrijf er de warme toast aan één zijde mee in.
7 Trek de mozzarella in stukjes.
8 Schep op elke toast 4 eetlepels van de doperwtenpuree en werk af met de mozzarella, resterende basilicumblaadjes en citroenzeste.