Duur: 20 min / een flinke pot
BAMIX® SUPERBOX SILVER MET MULTIMES EN MENGER – MAATBEKERS (1L & 600ML)

De smaken van de lente tijdens je lunch! Wat dacht je van een zelfgemaakte eiersalade met groene asperges en een frisse citroenmayo? De bamix® helpt een handje mee door razendsnel de eieren te hakken en de citroenmayonaise te kloppen. Heerlijk op een stuk vers brood – eenvoudig, puur en helemaal in het teken van de lente!

Ingrediënten

Voor de eiersalade met groene asperges

» 6 eieren
» 50 g groene aspergetips + een paar extra voor de garnering
» 3 eetlepels citroenmayo
» peper en zout

Voor de citroenmayo

» 300 ml zonnebloemolie
» rasp en sap van 1 biologische citroen
» 1 ei
» 1 eetlepel witte wijnazijn
» 1/2 theelepel Franse mosterd (fijn)

Bereiding
  1. Kook de eieren hard en kook de aspergetips beetgaar. Spoel alles af onder koud water en laat afkoelen.
  2. Maak in de tussentijd de citroenmayo: doe alle ingrediënten in de kleine maatbeker, steek de menger op de bamix® en zet deze op de bodem van de beker. Laat draaien op de eerste snelheid en houd de bamix® op de bodem tot er rond de voet een dikke massa ontstaat. Schakel vervolgens over naar de tweede snelheid en beweeg langzaam omhoog terwijl je lichte druk op de massa uitoefent. Ga daarna nog een paar keer rustig op en neer zodat alle olie volledig wordt opgenomen. Breng de citroenmayonaise op smaak met wat zout.
  3. Pel de afgekoelde eieren en snijd ze doormidden. Snijd de aspergetips in kleine stukjes. Doe de eieren in de grote maatbeker en hak ze fijn met het multimes op de bamix®. Voeg de aspergestukjes toe, samen met de drie eetlepels van de citroenmayo en meng kort door met de bamix®. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de eiersalade met vers of geroosterd brood.
  4. Er blijft citroenmayo over; bewaar deze in de maatbeker met deksel in de koelkast. De mayo blijft ongeveer één week goed.