Erwten roomsoep
“Happiness is… hot soup on a cold day”
» 600 gr erwtjes
» 4 jonge uien
» 6 spinaziebladeren
» 4 soeplepels dikke room
» Een klontje boter
» 1l water
» 2 bouillonblokjes (gevogelte)
» Peper en zout
» Scheutje room
» Scheutje olijfolie
» 2 sneetjes ontbijtspek
» Een handvol noten (cashews, pecan, pinda’s)
1 Schil en mix de uien
2 Was de spinaziebladeren.
3 Verwarm de boter in een kookpot op een zacht vuurtje, voeg de uien toe maar laat ze niet kleuren.
4 Voeg de erwtjes en de spinazie toe, giet het water erbij en werk af met wat zout.
5 Voeg de bouillonblokjes toe wanneer het water heet is.
6 Breng alles zachtjes aan de kook en laat 15 minuten sudderen.
7 Wanneer de erwtjes gekookt zijn, mix je de soep met de bamix tot ze glad is.
8 Zet de soep terug op een laag vuurtje, voeg al roerend de dikke room toe en werk af met wat peper.
9 Neem de soep van het vuur zodra ze begint te koken.
10 Snijd het ontbijtspek in kleine reepjes en bak ze krokant in de pan.
11 Hak de noten fijn met de bamix.
12 Serveer de soep en werk af met een scheutje room, wat druppels olijfolie, het ontbijtspek en de fijngehakte noten.