Flatbreads met olijfolie, seizoensgroen en kruiden
“Een gezonde, snelle en lekkere lunch in een handomdraai.”
» 100 gr groene aspergepunten
» 1 eetlepel jonge erwten
» 4 radijzen
» 150 gr verse geitenkaas
» 270 gr speltbloem
» 1 theelepel bakzout (sodiumbicarbonaat)
» 140 ml lauw water
» 80 ml olijfolie
» 1 eetlepel fijngehakte kruiden
» ½ theelepel zeezout
1 Verwarm de oven voor op 210°C.
2 Meng de speltbloem, het bakzout en zout in een kom. Voeg water en olijfolie toe en meng het geheel met het bamix multimesje.
3 Doe het beslag op een bebloemd werkblad. Verdeel in 3 gelijke delen en rol uit tot 3 platte stukken deeg voor de flatbreads.
4 Snij de radijsjes in plakjes met de bamix SliceSy.
5 Breng water aan de kook in een pan en gaar de asperges en erwten.
6 Smeer de geitenkaas over de flatbreads. Verdeel de groenten, behalve erwten, over de 3 flatbreads en bak in de oven gedurende 10 minuten.
7 Voeg de erwtjes toe en werk af met verse kruiden.
Smakelijk!