Focaccia

“Brood bakken, da’s kinderspel.”

Ingrediënten

» 500 gr bakbloem

» 1 ½ theelepel zout

» 7 gr gist

» 2 eetlepels olijfolie

» verse rozemarijn

» zeezout

Bereiding

1 Doe de bloem in een kom en meng er het zout door.

2 Los de gist op in 325 ml lauw warm water.

3 Voeg het gistwater en de olie toe aan de bloem en meng goed met de bamix menger.

4 Maak een bal van het deeg wanneer al het vocht met de bloem vermengd is.

5 Strooi bloem op een werkblad en kneed het deeg gedurende 10 minuten. Probeer zo veel mogelijk lucht in het deeg te krijgen.

6 Olie een kom goed in, rol het deeg tot een bal en doe het deeg in een kom. Giet nog een beetje olie over het deeg, dek de kom af met een theedoek en laat een uur rusten op een warme, droge plaats.

7 Doe het deeg op een bakplaat van ongeveer 20 x 30 cm en rol het deeg erop uit.

8 Laat nog 30 à 40 minuten rusten en rijzen, afgedekt met een theedoek en op een warme, droge plaats.

9 Verwarm de oven voor op 180°C.

10 Maak met je vinger gaatjes in het deeg en bak gedurende 15 minuten.

11 Haal uit de oven, besprenkel met zeezout, rozemarijn en olijfolie. Bak nog 5 à 10 minuten tot goudbruin.

Smakelijk!