Duur: 45 min / 16 stuks
MENGER – PROCESSORMOLEN

Blondies zijn het zusje van de brownies. Officieel worden blondies, anders dan bij de brownies, zonder chocolade gemaakt. Wij voegen er juist wel witte chocolade aan toe, omdat de blondies zo nog smeuïger worden. Ook voegen we frambozen en pistachenoten toe, dat geeft ze een leuke twist. Zo smaken deze frambozen en pistache blondies niet alleen goddelijk, maar zien ze er ook nog eens heel feestelijk uit!

Ingrediënten

» 175 g boter
» 175 g lichte basterdsuiker
» 150 g bloem
» 100 ml melk
» 100 g witte chocolade
» 100 g frambozen
» 50 g pistachenoten
» 3 eieren
» 1 vanillestokje
» snufje zout

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Bekleed een bakvorm met bakpapier.
  2. Smelt de boter in een pannetje op het vuur. Smelt de witte chocolade in een kom au bain-marie.
  3. Doe de suiker en de eieren in een grote kom. Steek de menger op de bamix® en klop het tot een romig mengsel. Schraap het vanillemerg uit het vanillstokje en meng dit vervolgens met de boter en de melk door het beslag. 
  4. Zeef de bloem boven het mengsel en meng dit samen met het snufje zout door het beslag. Voeg vervolgens de gesmolten witte chocolade toe en meng voorzichtig door het beslag.
  5. Doe de pistachenoten in de processormolen en hak ze grof. Spatel als laatste de helft van de gehakte pistachenoten en frambozen door het beslag. Bewaar de helft voor de bovenkant van de blondies.
  6. Giet het beslag in de met bakpapier beklede bakvorm. Garneer met de overgebleven pistachenoten en frambozen. Bak de blondies 30 minuten in de voorverwarmde oven. Aan de binnenkant moeten de frambozen en pistache blondies nog lekker smeuïg zijn. Laat de blondies echt volledig afkoelen en snijd ze dan in de gewenste vorm.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden