Gamba met sesamvinaigrette

“You’re shrimply the best”

Ingrediënten

Voor de lookolie

» 1 dl arachideolie
» 2 tenen knoflook

Voor de vinaigrette

» 1 chilipeper
» 20g sesamzaad zwarte en witte gemengd
» 2 sjalot ten
» sap 1,5 limoen
» 1 eetl. honing
» 1/2 dl sesamolie
» 1/2 dl arachidelolie
» 10g vers geraspte gember
» ongeveer 1 dl sushiazijn
» 1 busseltje koriander (fijngesnipperd)
» peper
» zout

Voor de salade

» 4 gamba’s 13/15 pp
» lente-uitjes

Bereiding

  1. Doe 1 dl arachideolie en 2 tenen knoflook in een hoge beker en mix met je bamix.
  2. Snijd de gamba’s in de lengte door en ontdoe ze indien gewenst van de kop. Verwijder darmkanaaltjes.
  3. Snipper de sjalotjes en de chilipepepers fijn. Rooster de sesamzaadjes in een droge pan tot de witte zaadjes lichtjes gekleurd zijn.
  4. Doe de sjalot, sesam, gember, chilli en koriander in een kom en meng dit alles met de honing, limoensap, sushi-azijn , sesam‐ en arachideolie.
  5. Bak de gamba’s kort aan, maar zorg ervoor dat ze nog een beetje glazig zijn en voeg peper en zout toe. Smeer de gamba’s in met de lookolie en brand af  met een bunsenbrander. Presenteer de gamba’s met wat gesnipperde lente-uitjes  en overgiet dit alles met de dressing.

Tips:

  • Je kan de koriander vervangen door bladpeterselie.
  • Serveer met wat gemengde salade en een stukje brood en je hebt een volwaardig voorgerecht.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Over

Filet Pur - Bamix Lover

Ik, Thomas, papa van twee deugnieten ben naast fotograaf, leraar fotografie, vooral een bon vivant, smulpaap, lekkerbek... Ik ben een van de mensen die bij het zien van een lam, varken of rund meteen aan schenkels, ribstukken, sauzen en bijpassende voor- en nagerechten denkt. Bij het bereiden van al dat lekkers komt een Bamix goed van pas.

Ga naar de site van Filet Pur