Gamba met sesamvinaigrette
“You’re shrimply the best”
Ingrediënten
Voor de lookolie
» 1 dl arachideolie
» 2 tenen knoflook
Voor de vinaigrette
» 1 chilipeper
» 20g sesamzaad zwarte en witte gemengd
» 2 sjalot ten
» sap 1,5 limoen
» 1 eetl. honing
» 1/2 dl sesamolie
» 1/2 dl arachidelolie
» 10g vers geraspte gember
» ongeveer 1 dl sushiazijn
» 1 busseltje koriander (fijngesnipperd)
» peper
» zout
Voor de salade
» 4 gamba’s 13/15 pp
» lente-uitjes
Bereiding
- Doe 1 dl arachideolie en 2 tenen knoflook in een hoge beker en mix met je bamix.
- Snijd de gamba’s in de lengte door en ontdoe ze indien gewenst van de kop. Verwijder darmkanaaltjes.
- Snipper de sjalotjes en de chilipepepers fijn. Rooster de sesamzaadjes in een droge pan tot de witte zaadjes lichtjes gekleurd zijn.
- Doe de sjalot, sesam, gember, chilli en koriander in een kom en meng dit alles met de honing, limoensap, sushi-azijn , sesam‐ en arachideolie.
- Bak de gamba’s kort aan, maar zorg ervoor dat ze nog een beetje glazig zijn en voeg peper en zout toe. Smeer de gamba’s in met de lookolie en brand af met een bunsenbrander. Presenteer de gamba’s met wat gesnipperde lente-uitjes en overgiet dit alles met de dressing.
Tips:
- Je kan de koriander vervangen door bladpeterselie.
- Serveer met wat gemengde salade en een stukje brood en je hebt een volwaardig voorgerecht.