Homemade worstenbroodjes
Voor het gehakt
» 600 gr. spiering
» 400 gr. vers geregeld spek
» 10 gr. zout per kilo gehakt
» 5 gr. zoutvrije kruidenrub (of gehaktkruiden) per kilo gehakt
Worstenbroodjes
» 2 vellen bladerdeeg
» 100 gr. cheddar kaas geraspt
» 3 rode punt paprika’s
» 2 eigelen
» 1 el water
1 Snij het vlees in blokjes van +- 2 cm² en vries kort in gedurende 1 uur.
2 Plaats 1/3e van het vlees in de bamix SliceSy en maal fijn tot je een gehakt structuur bekomt. Plaats opzij en herhaal 2x met de overige stukken vlees. Werk hierbij snel en proper.
3 Voeg het zout en de kruidenrub toe aan het gehakt en meng goed door met propere handen voor een 3tal minuten tot de kruiden goed vermengd zijn onder het vlees.
4 Rol dunne worsten van het vlees en plaats op een vuurvaste plaat.
5 Rook de worsten gedurende 3 uur op lage temperatuur (75°C-90°C) en snij deze vervolgens naar gewenste grootte (hier ongeveer 5 cm). Verhoog ondertussen de temperatuur van je BBQ naar 200°C (indirecte hitte)
6 Rol het koele bladerdeeg open en plaats de worsten op het bladerdeeg met voldoende tussenruimte zodat je het bladerdeeg volledig om de gerookte worsten kan draaien.
7 Snij reepjes paprika van ongeveer 5cm en plaats deze op de worstjes. Besprenkel met wat geraspte cheddar en rol het deeg rond de vulling.
8 Meng de eigelen met het water en klop goed door tot het geheel vloeibaar is en borstel een dun laagje over het bladerdeeg.
9 Plaats de worstenbroodjes in de BBQ gedurende +- 20 minuten tot het bladerdeeg krokant en goudbruin kleurt.
Serveer met BBQ saus of ketchup. Zelf je ketchup maken is overigens een aanrader! Veel plezier.