Kriekencake

“Be the cherry on top of your day”

Ingrediënten
» 150 gram boter, kamertemperatuur
» 150 gram suiker
» 2 eieren, kamertemperatuur
» 200 gram zelfrijzende bloem, + 1 eetlepel
» 700 gram krieken op sap (350 gram uitgelekt)
» geschaafde amandelen, optioneel

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180
  2. Vet een cakeblik/springvorm (de mijne heeft een diameter van ongeveer 22 cm) in met boter. Doe één eetlepel bloem in de bakvorm en verdeel zodat er overal een dun laagje bloem zit. Klop het overtollige bloem uit de vorm.
  3. Doe de boter en suiker in een grote kom en mix met behulp van het klopper-opzetstukje voor drie minuten goed door, zodat het geheel wat luchtiger wordt.
  4. Voeg één voor één de eieren toe aan het mengsel tot alles een glad deeg vormt;
  5. Doe de bloem samen met het bakpoeder (of als je zelfrijzende bloem hebt, kan je het bakpoeder weglaten) bij het beslag en roer door met een garde. Mix tot alles gemend is, maar niet te lang!
  6. Doe de krieken in een zeef en laat ze goed uitlekken. Meng er de eetlepel bloem onder en verdeel goed over de krieken. Zo zakken ze tijdens het bakken niet naar de bodem.
  7. Doe het beslag in de bakvorm en strijk glad met een mes of spatel. Heb je nog wat amandelschilfers, kan je deze nu er over strooien.
  8. Zet in de oven (onderaan) voor ongeveer 60 minuten.
  9. Wordt de cake te snel bruin, dek dan af met twee laagjes aluminium folie.
  10. Check vanaf 50 minuten of je cake al gaar is, elke oven is anders! Gebruik een tandenstoker om te kijken of het beslag nog lopend is. Zo niet, haal de cake uit de oven en laat eerst 5 minuten afkoelen alvorens je hem verder laat afkoelen uit de vorm.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden