
Laab Kai
“De zomer in je bord”
Ingrediënten
Goed voor 4 personen
» 500 g kippenvlees (van de borst)
» 2 el rijst
» 1 fijngehakte rode chili (kan meer naar smaak)
» 4 fijngesneden sjalotten
» 4 fijngesneden lente-uitjes
» sap van 3 limoenen
» 1 el bruine suiker
» 4 el vissaus
» 1 tak verse munt
» 2 takken verse koriander
» 3 slaharten
Bereiding
- Snijd het kippenvlees in stukken van zo’n 3 cm.
- Pocheer in kokend water. Haal de kip uit het water en laat afkoelen. Hak de kip fijn met behulp van de bamix SliceSy en het hakmes.
- Rooster de rijst. Vermaal met behulp van de bamix processormolen en de poederschijf.
- Meng de stukjes kip met de sjalot & lente-ui.
- Meng de chili met het limoensap, de suiker en de vissaus.
- Snijd de munt en de koriander fijn en meng onder de kip.
- Overgiet met de chili-vinaigrette.
- Serveer de kip in kleine slablaadjes, die je kunt oprollen en zo kunt opeten.
Smakelijk eten!
