Laab Kai

“De zomer in je bord”

Ingrediënten
Goed voor 4 personen

» 500 g kippenvlees (van de borst)
» 2 el rijst
» 1 fijngehakte rode chili (kan meer naar smaak)
» 4 fijngesneden sjalotten
» 4 fijngesneden lente-uitjes
» sap van 3 limoenen
» 1 el bruine suiker
» 4 el vissaus
» 1 tak verse munt
» 2 takken verse  koriander
» 3 slaharten

Bereiding

 

  1. Snijd het kippenvlees in stukken van zo’n 3 cm.
  2. Pocheer in kokend water. Haal de kip uit het water en laat afkoelen. Hak de kip fijn met behulp van de bamix SliceSy en het hakmes.
  3. Rooster de rijst. Vermaal  met behulp van de bamix processormolen en de poederschijf.
  4. Meng de stukjes kip met de sjalot & lente-ui.
  5. Meng de chili met het limoensap, de suiker en de vissaus.
  6. Snijd de munt en de koriander fijn en meng  onder de kip.
  7. Overgiet met de chili-vinaigrette.
  8. Serveer de kip in  kleine slablaadjes, die je kunt oprollen en zo kunt opeten.

Smakelijk eten!

Filet Pur
Over

Filet Pur - Bamix Lover

Ik, Thomas, papa van twee deugnieten ben naast fotograaf, leraar fotografie, vooral een bon vivant, smulpaap, lekkerbek... Ik ben een van de mensen die bij het zien van een lam, varken of rund meteen aan schenkels, ribstukken, sauzen en bijpassende voor- en nagerechten denkt. Bij het bereiden van al dat lekkers komt een Bamix goed van pas.

Ga naar de site van Filet Pur