Libanees brood met vegetarische biefstuk, tzatziki saus en fetakaas

Ingrediënten

» 2 Libanese broden

» 1 potje Griekse yoghurt

» 1 komkommer  

» 2 handen vol met cherrytomaten

» 1 rode ui

» 50 g fetakaas

» Een tiental in olie gekonfijte tomaten  

» 1 theelepel knoflook

» 1 eetlepel kokosnootolie

» Peper en zout

Bereiding

Was de komkommer en snijd het doormidden.

2 Maak dunne plakjes van een halve komkommer met behulp van de Bamix SliceSy.

3 Meng de yoghurt met de knoflook en een beetje peper en zout.

4 Maak de saus luchtig met de Bamix klopper.

5 Meng tot je een gladde saus bekomt.

6 Voeg de komkommerstukjes toe en zet ze op een koele plaats opzij.

7 Maak met de andere helft plakjes komkommer en zet ze opzij.

8 Schil de rode ui en snijd deze zodat er ringen ontstaan.

9 Op een koele plaats bewaren.

10 Was de cherrytomaten en snijd ze in vieren.

11 Verhit de kokosolie in een koekenpan.

12 Kook de vegetarische steaks.

13 Als de steaks gaar zijn, snijd ze in stukjes.

14 Verhit het Libanese brood (dit kan in de microgolfoven of oven op lage temperatuur).

15 Leg de tzatziki saus in het midden van het Libanese brood en schik de vegetarische steaks, komkommer, rode uienringen, stukjes cherrytomaatjes, gekonfijte tomaten en fetakaas.

16 Serveer en geniet!

 

Over

Potimanon - Bamix Lover

Ik gebruik bamix al sinds het begin dat ik mijn passie vond voor koken. Mijn vader, een gepassioneerde kok, heeft in zijn keuken de beroemde traditionele rode bamix. Toen ik begon met koken, werd ik door papa gedwongen om dit schitterende object te testen… en goed te keuren! De kracht van bamix is vooral de macht van de emulsie. Het werkt heel simpel, ik heb altijd het perfecte schuim met bamix! En juist om die reden is dit merk één van mijn favorieten in de keuken.

Ga naar de site van Potimanon