Lumaconi, getomateerde saus met verse kaas, parmezaanse kaas en gerookte paprika, peppadew met kaas, chorizo en pistacheolie
» 250 g lumaconi
» 200 g kerstomaten uit blik
» 60 g verse kaas
» 50 g parmezaanse kaas
» 1 koffielepel gerookte paprikapoeder
» 6 peppadew pepers met kaas
» 40 g chorizo
» Peper & zout
1 Zet een kookpot met water op het vuur om de pasta te koken.
2 Giet ondertussen de kerstomaatjes in een steelpan.
3 Laat deze op een zacht vuurtje sudderen.
4 Voeg de verse kaas en de parmesan toe.
5 Mix alles (gebruik hiervoor de bamix met het mengstukje) tot je een gladde saus bekomt.
6 Eens het water kookt, voeg je de pasta toe en laat je deze koken volgens de instructies op de verpakking.
7 Snijd ondertussen de peppadew pepers met kaas en de chorizo in stukjes.
8 Giet de pasta af en meng deze met de saus.
9 Dresseer de pasta op een bord en voeg hier de peppadew pepers en chorizo aan toe.
10 Werk af met pistacheolie en enkele schilfers parmezaanse kaas.
11 Smakelijk!