Duur: 10 min / 2 personen
Klopper / Kruik 1L

Een mayonaise in 30 sec? bamix kan het! Hier is het perfecte recept voor saffraanmayo om te serveren met verse garnalen bij de apero … Oh ja!

Ingrediënten

 

» 350 ml zonnebloemolie van goede kwaliteit
» 1 vers ei
» 1 koffielepel mosterd
» 1 koffielepel citroensap of witte azijn
» 4 tot 5 saffraandraadjes
» Peper en zout
» 200 g gekookte en gepelde garnalen

Bereiding

 

  1. Laat de saffraandraadjes in de zonnebloemolie weken. Doe dit bij voorkeur de avond voordien, zodat de saffraan goed in de olie kan trekken.
  2. Giet alle ingrediënten in de beker. Maak de klopper op de bamix vast. Hou de bamix tegen de bodem van de beker en mix op snelheid 1. Hou de robot in dezelfde positie tot zich rond de voet een dikke massa vormt. Schakel nu over op snelheid 2 en beweeg de robot naar boven toe. Druk hierbij langzaam op de massa.
  3. Beweeg de robot nog enkele keren op en neer tot alle olie goed in de mayonaise is opgenomen.
  4. Serveer de mayonaise met wat gekookte garnalen. In een gesteriliseerde bokaal kun je de mayonaise nog twee weken in de koelkast bewaren.