“Weet je wat de verrassing op ons valentijnmenu wordt? Deze heerlijke, pastelkleurige minicakejes met de delicate smaak van rozen en frambozen. Hiermee schiet Cupido gegarandeerd raak!”

Ingrediënten

 

Voor 4 minicakes
»
250 g zachte boter
» 250 g suiker
» 4 eieren
» 250 g zelfrijzend bakmeel
» 30 ml volle melk
» 1 eetlepel vanille-extract
» Voedingskleurstof in gelvorm (roze)
Voor de chantilly met rozensmaak
»
250 cl hele vloeibare room
» 1 eetlepel rozenwater
» 2 eetlepels poedersuiker
Voor het garnituur
»
Frambozenconfituur
» Suikerversiering

Bereiding

 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtfunctie).
  2. Maak de menger vast op de Bamix. Meng de zachte boter met de suiker in een slakom tot je een gelijkmatig resultaat krijgt. Hiervoor gebruik je snelheid 2. Doe er daarna een voor een de eieren bij en klop tussen elk ei. Tot slot voeg je de vanille en het meel aan het mengsel toe. Het deeg moet mooi egaal zijn.
  3. Giet 10 ml melk in drie verschillende kommen. Doe wat roze kleurstof in de eerste kom zodat de melk pastelroze kleurt. Druppel iets meer kleurstof in de tweede kom, zodat de kleur donkerder wordt. Voeg nog meer kleurstof aan de melk in de derde kom toe, zodat die intens roze kleurt. Verdeel het deeg over de drie kommen en roer het met een kleine spatel voorzichtig door de melk.
  4. Neem drie bakvormen met een diameter van 18 cm. Smeer ze in met boter en bestrooi ze met bloem (je kunt er zelfs een vel bakpapier inleggen om de cakes na het bakken nog makkelijker los te maken). Vul elke bakvorm met deeg van een verschillende kleur en strijk het oppervlak glad. Plaats 20 tot 25 min in de oven.
  5. Maak de chantilly. Hiervoor giet je de vloeibare room in een kan. Maak de klopper op de Bamix vast en mix op stand 2. Doe er de poedersuiker en het rozenwater bij. Doe de chantilly in een spuitzak met een gladde dop van 1 cm.
  6. Wanneer de cakes zijn afgekoeld, maak je ze los uit hun vorm. Snij ze bij met een broodmes zodat ze alle drie even hoog zijn. Snij met een bakvormpje vier cirkels in elke cake. Plaats ze op een dienblad.
  7. Plaats de donkerste minicake op een bord en breng met de spuitzak bovenaan rondomrond toefjes botercrème aan. Spuit er ook eentje in het midden, samen met een koffielepel frambozenconfituur. Doe hetzelfde met de lichtere cake en eindig met de lichtste. Versier die laatste met diverse toefjes crème en chocoladedecoratie of suikersprinkels. Doe hetzelfde bij de andere cakes. Bewaar ze in de koelkast tot het tijd is om ze op te dienen.

 

De tip van BAMIX

Als je geen poedersuiker in huis hebt, mix dan witte suiker in de Bamix-processormolen. Zo krijg je een fijn poeder dat je probleemloos kunt gebruiken bij het maken van gebak.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden