Ingrediënten

 

» 10 verse vijgen
» 1 takje rozemarijn
» 120 g zachte boter
» 250 g bruine rietsuiker of kokossuiker
» 3 eieren
» 200 g zelfrijzende bakmeel
» 1/2 koffielepel bicarbonaat
» 1/2 koffielepel fleur de sel
» 110 ml melk
» 1/4 koffielepel vanille-extract of vanillepoeder

 

Voor de versiering
» Volle zure room
» 2 verse vijgen
» Honing
» Rozemarijn

Bereiding

 

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Bekleed de bodem en de zijkanten van een springvorm met hoge rand met bakpapier. Je kunt de randen licht met boter insmeren zodat het papier mooi blijft zitten.
  3. Snij de vijgen in de hoogte doormidden. Leg als een rozet op de bodem van de bakvorm. Begin met een eerste cirkel aan de uiteinden en voeg cirkels toe naarmate je naar binnen toe beweegt. Strooi fijngesnipperde rozemarijn in de tussenruimtes.
  4. Doe de zachte boter en de suiker in een grote kom. Maak de klopper op de bamix vast en meng op stand 2. Voeg een voor een de eieren toe en meng goed. Vergeet niet om de boorden met een spatel schoon te strijken.
  5. Zeef de bloem, het bicarbonaat en het zout. Giet de helft van het bloemmengsel en de helft van de melk in de kom. Meng goed. Voeg de resterende ingrediënten en het vanille-extract toe. Meng opnieuw tot het deeg mooi glad is.
  6. Giet het mengsel over de vijgen en spreid het goed open met een spaan. Laat ongeveer 1 uur in de oven bakken.
  7. Laat 15 min afkoelen. Draai de taart op een bord om en maak de springvorm voorzichtig los. Haal de bodem en het bakpapier weg. Laat afkoelen en werk af met een grote lepel zure room, de in stukken gesneden verse vijgen, een druppel honing en rozemarijn.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden