“Een hartig, kleurig en gezond ontbijt. Of een heerlijk idee voor bij het aperitief. Of beide, natuurlijk. “
Ingrediënten
Voor 6 personen
» 2 tot 3klein gekookte bieten (zo’n 250 g)
» 250 g bloem
» 250 ml melk
» 3 eieren
» 1 eetlepel olie
» 1/4 koffielepel zout
» 1/4 koffielepel bakpoeder
» 1 koffielepel olie om te bakken
» 2 tot 3klein gekookte bieten (zo’n 250 g)
» 250 g bloem
» 250 ml melk
» 3 eieren
» 1 eetlepel olie
» 1/4 koffielepel zout
» 1/4 koffielepel bakpoeder
» 1 koffielepel olie om te bakken
Voor het opmaken van het bord
» 150 g gerookte zalm
» 100 g roomkaas
» 1 scheutje olijfolie
» 1 pot kappertjes
» Peper
» 1/2 fijngesnipperde rode ui
» 1 handvol dille
» 150 g gerookte zalm
» 100 g roomkaas
» 1 scheutje olijfolie
» 1 pot kappertjes
» Peper
» 1/2 fijngesnipperde rode ui
» 1 handvol dille
Bereiding
- Doe alle ingrediënten in deze volgorde in een kan: bloem, zout, bakpoeder, bieten, melk, eieren en olie. Maak het multifunctionele mes op de Bamix vast. Hou het in de kan maar niet tot op de bodem. Druk op snelheid 1 en begin te mixen. Wanneer het mengsel glad wordt, ga je over op snelheid 2. Nu beweeg je de Bamix wel tot de bodem van de beker.
- Verwarm een pan met olie op een gematigd vuur. Giet drie hoopjes deeg in de pan en laat elke zijde minstens 2 minuten bakken.
- Serveer de pancakes bij het ontbijt of een hartige brunch en werk af met roomkaas, gerookte zalm, een scheutje olijfolie, enkele kappertjes, peper, rode ui en dille.