Paprika puree
“Een lekker vegetarisch bijgerecht. “
Ingrediënten
» 3 rode paprika’s
» 1 kg aardappelen (kruimig, geschild)
» 1 teen knoflook (fijngesneden)
» 5 el extra zuivere olijfolie
Bereiding
1 Verwarm de oven op 200 °C.
2 Leg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven en rooster ze ca. 30 min.
3 Neem uit de oven, doe ze in een plastic zak en knoop die dicht. Laat de paprika’s 20 min. rusten.
4 Kook ondertussen de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar.
5 Verwijder de steelaanzet, de zaadlijsten en het velletje van de paprika’s. Pureer ze met uw bamix, maak hierbij gebruik van het multimes.
6 Giet de aardappelen af en mix ze met de paprika, de knoflook en de olie tot een fijne puree met de menger (hulpstuk met gaatjes).
7 Breng op smaak met peper en zout.
Smakelijk!