Pesto-kaasbrood
“De geur van gebakken liefde verwarmt het huis zodra dit pesto-kaasbrood in de oven staat!”
Voor de pesto:
» 75 gr verse basilicumblaadjes
» 125 gr parmesan
» 100 gr pijnboompitten
» 2 teentjes look
» 1 eetlepel (15 ml) citroensap
» 4 eetlepels (60 ml) olijfolie
Voor de pesto-lookbrood:
» 1 eetlepel olijfolie
» 1 brood
» 250 gr gemalen emmentaler of geraspte mozzarella
» 75 gr parmesan
1 Verhit de oven voor op 200°C.
2 Doe de ingrediënten voor de pesto in de SliceSy, processormolen of in de bamix kruik en mix goed tot een massa met nog enkele kleine stukjes pijnboompitten in.
3 Snij het brood in dikke sneden van ongeveer anderhalve centimeter, maar let erop dat je niet tot op de bodem snijdt: laat ongeveer een centimeter ruimte onderaan het brood.
4 Meng 2 tot 4 eetlepels pesto met de zachte boter en verdeel gelijk tussen alle sneden brood.
5 Vul de sneden daarna met de emmentaler of geraspte mozzarella. Maal de parmesan fijn met behulp van de processormolen.
6 Bekleed een bakplaat met papier en leg er het brood op. Smeer de overige pesto bovenop het brood en laat 20 tot 25 minuten in de oven bakken, of tot het brood mooi goudbruin is.
7 Haal het brood uit de oven en bestrooi met gemalen parmesan en enkele pijnboomitten.
Smakelijk!
» Een grof wit of artisanaal brood werkt best met dit recept. Vermijd industrieel brood waar veel lucht in zit en waarvan het brood weinig consistentie heeft.
» Wil je de parmesan en pijnboompitten licht geroosterd? Zet de oven uit en laat het brood dan nog 5 à 10 minuten in de oven staan.