Duur: 25 min + 30 min wachttijd / 12 koeken
PROCESSORMOLEN – MENGER

Pistache blijft dé smaak van het moment en wij snappen wel waarom! De noot zorgt voor een heerlijke bite en romige smaak. De viral Dubai chocoladereep met pistache, chocolade en engelenhaar bewijst al hoe goed deze combinatie werkt. Dit keer gaan we aan de slag met knapperige, smeuïge koeken samen met de bamix® baking box. De processormolen hakt moeiteloos de pistachenoten en chocolade, terwijl de menger zorgt voor een top beslag. Of je ze nu bakt voor een koffiemoment of om uit te delen: deze pistache chocoladekoeken zijn simpelweg onweerstaanbaar!

Ingrediënten

» 200 g bloem
» 125 g lichte basterdsuiker
» 125 g roomboter op kamertemperatuur 
» 1 ei
» 1 theelepel baking soda
» 125 g melk- of pure chocolade
» 75 g ongezouten gepelde pistachenoten
» snufje zout

Bereiding
  1. Haal het deksel van de processormolen en voeg de pistachenoten toe. Steek de bamix® op de processormolen en hak de pistachenoten grof. Doe de gehakte pistachenoten in een kommetje en zet apart. Herhaal dit proces met de chocolade. Je kunt het beste de chocolade in twee keer grof hakken.
  2. Snijd de roomboter in stukjes en doe samen met de lichte basterdsuiker in een grote kom. Steek de menger op de bamix® en meng het geheel iets. Voeg daarna het ei toe en meng dit erdoorheen. Voeg dan alle overige ingrediënten toe, meng goed en voeg dan als laatste de pistachenoten en chocolade toe. Meng dit ook met de bamix® goed door het koekjesbeslag heen. Bewaar wat van de pistachenoten en chocolade voor de garnering van de koeken. Zet de kom met het beslag 30 minuten in de koelkast om te rusten. 
  3. Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht). Vorm na het rusten mooie koeken door steeds met een ijslepel een schep beslag op een met bakpapier beklede bakplaat te leggen. Druk nog wat van de overgebleven pistachenoten en chocolade in het beslag. Zorg dat er genoeg ruimte is tussen het deeg. De koeken worden met het bakken een stuk groter dus gebruik, als je ze hebt, meerdere bakplaten. Bak de koeken in 12 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin. Laat ze daarna iets afkoelen.