Pompoensoep
“Verwarm je deze herfst met onze heerlijke pompoensoep.”
» 1 eetlepel olijfolie
» 1 ui (in blokjes)
» 2 teentjes look
» ½ theelepel kaneel
» ½ theelepel speculaaskruiden
» 400 gr zoete aardappelen
» 200 gr wortelen
» 400 gr verse pompoen
» 1 appel
» 1 l groetenbouillon
» ½ vanille extract
» 30 gr boter
» Peper & zout
» Room & verse kruiden
1 Doe de olie in een pan, voeg de ui en look toe en bak tot ze een gouden kleur hebben.
2 Voeg de kaneel en speculaaskruiden toe. Voeg de gesneden zoete aardappel, wortel, pompoen en appel toe & stoof enkele minuten.
3 Giet de bouillon samen met de vanille essence bij de groeten & laat een twintigtal minuten koken.
4 Kruid af met peper en zout. Voeg een klompje boter toe en mix alles met de bamix tot je een gladde soep hebt.
5 Werk af met wat room en verse kruiden.
Smakelijk!