Pumpkin Pasta Alfredo

“Heerlijke pasta!”

Ingrediënten

» 500 gr fettuccine

» 6 eetlepels boter

» 2 teentjes geperste look

» 240 gr pompoenpuree

» 160 ml half & half (gelijke delen volle melk en room)

» 30 gr Parmezaanse kaas

» 1 eetlepel peterselie

Bereiding

1 Breng een grote pot water aan de kook op een hoog vuur. Voeg een snuifje zout toe en kook daarna de fettuccini al dente (volgens de instructies op de verpakking).

2 Smelt ondertussen de boter op een matig vuur. Bak voorzichtig de look & voeg de half & half, pompoen en nootmuskaat toe.

3 Mix alle ingrediënten met de bamix (multimes) tot de saus glad is.

4 Voeg de Parmezaanse kaas toe en roer tot alle ingrediënten warm zijn en de kaas gesmolten is.

5 Voeg wat kookvocht van de pasta toe bij de saus tot je de gewenste consistentie bekomt.

6 Voeg de gekookte pasta toe en laat nog enkele minuten opwarmen.

7 Serveer en garneer met was verse peterselie en vers geraspte Parmezaan.

Smakelijk!

Tips

» Hou 1 tas kookvocht aan de kant. Deze zal je nodig hebben voor het maken van de saus.