Pumpkin Pasta Alfredo
“Heerlijke pasta!”
» 500 gr fettuccine
» 6 eetlepels boter
» 2 teentjes geperste look
» 240 gr pompoenpuree
» 160 ml half & half (gelijke delen volle melk en room)
» 30 gr Parmezaanse kaas
» 1 eetlepel peterselie
1 Breng een grote pot water aan de kook op een hoog vuur. Voeg een snuifje zout toe en kook daarna de fettuccini al dente (volgens de instructies op de verpakking).
2 Smelt ondertussen de boter op een matig vuur. Bak voorzichtig de look & voeg de half & half, pompoen en nootmuskaat toe.
3 Mix alle ingrediënten met de bamix (multimes) tot de saus glad is.
4 Voeg de Parmezaanse kaas toe en roer tot alle ingrediënten warm zijn en de kaas gesmolten is.
5 Voeg wat kookvocht van de pasta toe bij de saus tot je de gewenste consistentie bekomt.
6 Voeg de gekookte pasta toe en laat nog enkele minuten opwarmen.
7 Serveer en garneer met was verse peterselie en vers geraspte Parmezaan.
Smakelijk!
» Hou 1 tas kookvocht aan de kant. Deze zal je nodig hebben voor het maken van de saus.