Puree met cheddar en look
“Pittige Puree.“
» 1 kg rode, Yukon, of Russet aardappelen, geschild en in blokjes van 5 cm
» 1 à 4 hele lookteentjes, gepeld
» Zout en peper, naar smaak
» 4 eetlepels boter, in blokjes
» 125 ml zure room
» 125 à 190 gr cheddarkaas
» 170 à 250 ml koffieroom of melk
» 3 eetlepels gesnipperde bieslook
1 Doe de geschilde aardappelen in een grote kookpot of een gietijzeren stoofpan. Voeg koud water toe tot de aardappelen ongeveer 2 cm onder water staan. Voeg dan ¾ tl zout en de gepelde lookteentjes toe aan het water. Zet op een hoog vuur en breng de aardappelen aan de kook. Kook de aardappelen gedurende 15-20 minuten tot ze vorkgaar zijn.
2 Giet de aardappelen af, maar spoel ze niet.
3 Doe de aardappelen terug in de pot en voeg de blokjes boter toe.
4 Mix de aardappelen tot de gewenste consistentie met de bamix menger (hulpstuk met de gaatjes).
5 Neem een rubberen spatel en meng de zure room en de cheddar kaas voorzichtig onder de aardappelen.
6 Voeg 80 ml koffieroom toe en meng tot een geheel. Blijf koffieroom toevoegen tot de aardappelen de gewenste consistentie hebben.
7 Besprenkel met de bieslook.
8 Breng op smaak met peper en zout.
Smakelijk!