Puree met cheddar en look

Pittige Puree.

Ingrediënten

» 1 kg rode, Yukon, of Russet aardappelen, geschild en in blokjes van 5 cm

» 1 à 4 hele lookteentjes, gepeld

» Zout en peper, naar smaak

» 4 eetlepels boter, in blokjes

» 125 ml zure room

» 125 à 190 gr cheddarkaas

» 170 à 250 ml koffieroom of melk

» 3 eetlepels gesnipperde bieslook

Bereiding

1 Doe de geschilde aardappelen in een grote kookpot of een gietijzeren stoofpan. Voeg koud water toe tot de aardappelen ongeveer 2 cm onder water staan. Voeg dan ¾ tl zout en de gepelde lookteentjes toe aan het water. Zet op een hoog vuur en breng de aardappelen aan de kook. Kook de aardappelen gedurende 15-20 minuten tot ze vorkgaar zijn.

2 Giet de aardappelen af, maar spoel ze niet.

3 Doe de aardappelen terug in de pot en voeg de blokjes boter toe.

4 Mix de aardappelen tot de gewenste consistentie met de bamix menger (hulpstuk met de gaatjes).

5 Neem een rubberen spatel en meng de zure room en de cheddar kaas voorzichtig onder de aardappelen.

6 Voeg 80 ml koffieroom toe en meng tot een geheel. Blijf koffieroom toevoegen tot de aardappelen de gewenste consistentie hebben.

7 Besprenkel met de bieslook.

8 Breng op smaak met peper en zout.

Smakelijk!