Super iced latte

Super iced latte

“Happiness is… that first sip of your iced latte in the morning”

Ingrediënten

» Melk

» Koffie ijsblokjes

Keukengerei

» Een glas of on the go koffiebeker

» Bamix, het klopper en multimes opzetstuk

Bereiding

Neem je bamix klopper onderdeel om je ijskoude melk op te kloppen.

Crush de bevroren koffie ijsblokjes met je bamix (multimes opzetstukje).

Kies je favoriete beker of on the go cup en meng je gecrushte ijsblokjes en melk hierin.

Enjoy!

Mocktail margarita

Mocktail margarita

“Een virgin frozen margarita: een zoete cocktail zonder alcohol.”

Ingrediënten

» 24 cl sinaasappelsap

» 8 cl limoensap

» 4 cl agave siroop

» 1 limoen

» Handvol aardbeien

» Kristalsuiker

Bereiding

1 Doe enkele ijsblokjes in een beker en giet hierbij alle vloeibare ingrediënten.

2 Mix heel grondig met bamix (hulpstuk multimes) en giet in de glazen.

3 Snijd een partje van een limoen en maak hiermee de rand van het glas nat. Dip nu het glas in suiker.

4 Gebruik de rest van de schijfjes limoen om het glas mee te versieren.

Santé!

Peren cocktail

Peren cocktail

Als je jouw gasten een ‘night to remember’ wil bezorgen, dan is dit dé cocktail bij uitstek! Perfect voor wie van een fruitige cocktail houdt.

Ingrediënten

» 45 ml gin

» 22 ml siroop, geïnfuseerd met rozemarijn en kruidnagel

» 45 ml perenpuree

» 15 ml White Whale Filthy Liar (ev. een siroop of likeur op basis van lychee)

» 15 ml citroensap

» 1 takje rozemarijn, ter decoratie

Voor de siroop:

» 100 g suiker

» 125 ml water

» 30 gr hele kruidnagels

» 3 takjes rozemarijn

Voor de perenpuree:

» 1 peer, geschild en ontpit

» 15 ml citroensap

» ½ thelepel verse rozemarijn

Bereiding

Voor de siroop, geïnfuseerd met rozemarijn en kruidnagel:

1 Doe de suiker, het water, de kruidnagels en de rozemarijn in een sauspan op een gemiddeld vuur. Wanneer het mengsel kookt, haal van het vuur en laat 30 minuten rusten.

2 Giet de inhoud van de pan door een zeef en doe het in een bokaal. Gebruik het direct, of bewaar het in de koelkast voor later. Deze hoeveelheid is ruim voldoende voor twee cocktails.

Voor de cocktail:

3 Snijd de peer in schijfjes en doe samen met het citroensap en de rozermarijn in de beker of kruik. Mix met de bamix tot een gladde massa, haal daarna het mengsel door een fijne zeef, we gebruiken enkel het gezeefde vocht.

4 Het perensap kan hier eventueel vervangen worden, maar zorg ervoor dat het gebruikte sap zeker een nachtje wordt geïnfuseerd met citroensap en rozemarijn.

5 Voeg alle bovengenoemde ingrediënten samen (uitgezonderd de takjes ter decoratie) in een cocktailshaker gevuld met ijs. Schud flink tot alles goed gekoeld is.

6 Giet in een whiskyglas en werk af met een takje rozemarijn.

Santé!

Havermout cappuccino

Havermout cappuccino

“Zoals de naam al zegt, bestaat deze nieuwe ontbijttrend uit je favoriete koffie én ontbijthaver.”

Ingrediënten

» 25 gr havermout

» 15 cl melk

» 1 theelepel honing

» 1 snuifje cacao

» 1 espresso

Bereiding

1 Breng de harvermout met 10 cl melk en de honing aan de kook. Laat op een laag vuur zeker tien minuten pruttelen.

2 Schuim de overige 5 cl melk op met de bamix klopper.

3 Doe de havermout in een glas of beker. Schenk de opgeschuimde melk erover en doe ook de espresso erbij.

Smakelijk!

Frozen Negroni

Frozen Negroni

“De ideale zomerdrank, helemaal hot dit seizoen.”

Ingrediënten

(voor 4 glazen)» 60 ml gin

» 60 ml Campari

» 60 ml Martini

» 180 ml roze pompelmoessap

» 6 à 8 ijsblokjes

» Verse tijm als garnering

Bereiding

1 Doe alle ingrediënten (behalve de tijm) in de bamix kruik. Meng/crush het geheel met het multimesje, totdat het ijs fijngehakt is en je een dikke massa krijgt.

2 Doe de Negroni in glazen, werk af met een takje tijm en serveer.

Santé!

Tips

» Zet de gin, Campari en Martini goed koud voor je ze mengt. Dit zorgt ervoor dat je Negroni minder snel verwatert.

» Wil je een dikkere Negroni? Voeg dan enkele ijsblokjes extra toe.

» Geen pompelmoesfan? Je kan ook (bloed)sinaasappelsap gebruiken.

Ananas-kokos-mango smoothie

Ananas-kokos-mango smoothie

“Een frisse, zomerse smoothie.”

Ingrediënten

» 125 gr vanilleyoghurt

» 125 ml ijsthee

» 250 gr mango (in stukjes)

» 250 gr ananas (in stukjes)

» 1 eetlepel honing

» 100 gr gemalen kokosnoot

Bereiding

1 Doe alle ingrediënten in de beker en mix met het multimes.

2 Serveer en geniet!

Santé!

Tips

» De kokosnoot kan je ook zelf fijnmalen in de processormolen

Kiwi-spinazie smoothie met chia

Kiwi-spinazie smoothie met chia

“Absoluut geen saaie smoothie.”

Ingrediënten

Voor de chiapudding:

» 200 gr yoghurt

» 1 eetlepel chiazaad

» 1 eetlepel honing

Voor de smoothie:

» ¼ avocado, rijp en ontpit

» 1 rijpe, groene kiwi

» 1 banaan, bevoren

» handvol verse spinazie, zonder steeltjes

» 125 gr yoghurt

Voor de garnituur:

» 1 rijpe, groene kiwi

» pindakaas

» verse bosbessen

» 1 eetlepel granola

Bereiding

1 Meng de yoghurt met het chiazaad en de honing in een kom, laat rusten.

2 Snij één van de groene kiwi’s in fijne schijfjes met de SliceSy, hou vier à zes schijfjes opzij.

3 Doe de avocado en de rest van de groene kiwi in de SliceSy en mix tot een gladde massa. Indien u niet over een SliceSy beschikt kan u alles ook perfect fijn mixen met het multimesje.

4 Verdeel de helft van de chiapudding over twee glazen. Schik enkele kiwischijfjes aan de rand van het glas (zie foto) en vul het glas tot de helft met de groene smoothie.

5 Verdeel de rest van de chiapudding over de twee glazen, werk af met een lepel pindakaas. De pindakaas kan u ook zelf maken met de processormolen of SliceSy.

6 Garneer met verse bosbessen en granola.

Santé!

Raspberry Peach Cocktail

Raspberry Peach Cocktail

“Lekker zomerse cocktail!”

Ingrediënten

» 300 gr diepgevroren frambozen

» 300 gr diepgevroren perziken (of ander geel fruit, bijvoorbeeld nectarines, mango of ananas)

» Sap van 2 limoenen

» 100 gr rietsuiker

» 300 ml tequila

» 200 ml triple sec

» 300 gr ijsblokjes

Bereiding

1 Doe alle ingrediënten in de bamix kruik en mix alles op hoge snelheid, met het multimesje, tot je een gladde massa bekomt.

2 Decoreer de glazen met een suiker- of zoutrandje.

3 Giet de slushie meteen in de glazen en decoreer naar eigen voorkeur, bv met een stukje perzik.

Smakelijk!