Duur: 15 min + 60 min wachttijd / 12-15 stuks
SLICESY® MET HAKMES
Extra materiaal: bakvorm van 20 x 15 cm
Als er één manier is om Sinterklaas op smaakvolle wijze in te luiden, dan is het wel met deze heerlijke twist op de klassieke rocky road. Denk aan fluweelzachte chocolade, de knapperige bite van pepernoten en een allerlei strooigoed die zorgen voor dat warme gevoel aan Sinterklaas. Perfect voor een knusse avond op de bank, om te delen met familie of om lekker zelf op te snoepen. Lees snel hoe je deze onweerstaanbare Sinterklaas lekkernij maakt!
Ingrediënten
» 200 g melkchocolade
» 200 g pure chocolade
» 50 g witte chocolade
» 150 g pepernoten
» 150 g strooigoed
» 75 g amandelen
» snufje zout
Bereiding
- Smelt de melkchocolade en pure chocolade in een grote kom au bain-marie, meng even goed door elkaar en zet apart. Smelt de witte chocolade in een kleine kom ook au bain-marie en zet tevens apart.
- Rooster de amandelen in een droge koekenpan en laat iets afkoelen. Steek het hakmes in de SliceSy®. Doe de pepernoten, strooigoed en de geroosterde amandelen in de SliceSy® en hak grof.
- Voeg de goodies samen met een snufje zout bij het mengsel van de melkchocolade en pure chocolade. Houd iets van de goodies over voor de garnering van de rocky road. Roer alles goed door en doe in een met bakpapier beklede bakvorm.
- Versier de rocky road met de gesmolten witte chocolade en wat van de overgebleven goodies. Zet de rocky road met pepernoten in de koelkast tot het helemaal hard is geworden. Haal uit de koelkast en snijd in stukken.