Rode bieten hummus
“Deze roze hummus ziet er niet alleen hemels uit, zo smaakt hij ook!”
» 1 blikje kikkererwten
» 1 eetlepel tahin
» 1 teentje knoflook (gepeld)
» Sap van 1 citroen
» 2 à 3 eetlepels olijfolie
» ½ rode biet (gepeld en gekookt)
» 1 eetlepel balsamicoazijn
» Peper en zout
» 2 eetlepels gehakte platte peterselie of koriander
1 Doe de kikkererwten met 2/3 van het vocht en de tahin in de SliceSy. Plaats je bamix op je SliceSy. en mix fijn.
2 Voeg look, citroensap en olijfolie toe. Mix alles door elkaar tot een glad eindresultaat.
3 Mix de rode biet met de balsamicoazijn eveneens met de SliceSy. Breng op smaak met peper en zout en werk af met peterselie of koriander.
Smakelijk!
1 Er bestaan oneindig veel varianten op deze dip! Vervang de rode biet en de balsamicoazijn eens door geroosterde paprika en harissa, avocado en koriander, …
2 Dit recept is eveneens te maken met het multimesje.