Rode bietensoep
“Lekker en gezond: rode bietensoep! Boordevol ijzer en zou bovendien het uithoudingsvermogen bevorderen”
» 500 gr rauwe rode biet
» 2 wortels
» 200 gr aardappelen
» ½ eetlepel olijfolie
» 1 witte ui
» 2 teentjes look (gekneusd)
» 1 l groentebouillon
» 1 eetlepel tomatenpuree
» 2 laurierbladeren
» ½ theelepel tijm
» Peper en zout naar smaak
1 Snij de rode biet, wortels en aardappelen, schil ze en maak gelijke blokjes.
2 Verwarm de olijfolie in een grote sauspan. Voeg de uien toe en bak ze lichtjes gedurende 2-3 minuten.
3 Voeg de look toe en laat nog een minuut bakken alvorens de stukjes rode biet, wortel en aardappel toe te voegen.
4 Bak gedurende 3 minuten en roer regelmatig om.
5 Voeg de bouillon,tomatenpuree, laurierbladeren en tijm toe.
6 Breng aan de kook en zet dan het vuur zachter om 20 minuten te laten sudderen of tot de groenten zachtgekookt zijn.
7 Mix de soep met uw bamix multimes tot ze glad is.
Smakelijk!