Rode bietensoep

“Lekker en gezond: rode bietensoep! Boordevol ijzer en zou bovendien het uithoudingsvermogen bevorderen”

Ingrediënten

» 500 gr rauwe rode biet

» 2 wortels

» 200 gr aardappelen

» ½ eetlepel olijfolie

» 1 witte ui

» 2 teentjes look (gekneusd)

» 1 l groentebouillon

» 1 eetlepel tomatenpuree

» 2 laurierbladeren

» ½ theelepel tijm

» Peper en zout naar smaak

Bereiding

1 Snij de rode biet, wortels en aardappelen, schil ze en maak gelijke blokjes.

2 Verwarm de olijfolie in een grote sauspan. Voeg de uien toe en bak ze lichtjes gedurende 2-3 minuten.

3 Voeg de look toe en laat nog een minuut bakken alvorens de stukjes rode biet, wortel en aardappel toe te voegen.

4 Bak gedurende 3 minuten en roer regelmatig om.

5 Voeg de bouillon,tomatenpuree, laurierbladeren en tijm toe.

6 Breng aan de kook en zet dan het vuur zachter om 20 minuten te laten sudderen of tot de groenten zachtgekookt zijn.

7 Mix de soep met uw bamix multimes tot ze glad is.

Smakelijk!