Salade met kip, vijgen en vinaigrette van blauwe kaas

“Call it crazy, or just chicken salad.”

― Sarah Dessen, Along for the Ride

Ingrediënten
Goed voor 2 personen
» 200 g salade (mix naar keuze)
» 6 vijgen
» 1 handvol blauwe bosbessen
» 2 el zonnebloempitten
» 150 g kippenreepjes
» 130 g blauwe kaas (bijv. Fourme d’Ambert)
» 20 cl vloeibare room
» 2 el olijfolie
» 1 el appelazijn
» 1 el citroensap
» 4-5 blaadjes basilicum
» zout, peper

Bereiding

 

  1. Doe de helft van de blauwe kaas, de vloeibare room, 1 eetlepel olijfolie, de appelazijn en het citroensap in een kan. Voeg zout en peper toe en mix met je bamix. Plaats het mengsel in de koelkast.
  2. Snij de vijgen in vier en hak de resterende kaas in blokjes. Rooster de zonnebloempitten in een pan zonder vetstof. Zet ze aan de kant. Doe een eetlepel olijfolie in de pan en bak de kippenreepjes.
  3. Doe de gewassen slablaadjes in een slakom. Voeg de kip, vijgen, bosbessen, kaasblokjes en zonnebloempitten toe. Werk af met de blauwe kaasvinaigrette. Serveer onmiddellijk.

Smakelijk eten!

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

tulbandcake met bergamot en ricotta

Bamix Snacks en Zoetigheden