“Een gezond idee dat je supersnel klaarmaakt, ideaal voor een doordeweekse avond. Je kunt er rijst bij serveren of – voor de ketogene versie – er gewoon zo van smullen.”
Ingrediënten
Voor 2 personen
» 2 schelvisfilets, in totaal ongeveer 300 g
» 300 g verse spinazie
» 1 teen knoflook
» 200 g kerstomaatjes
» 40 g basilicum
» 40 g pistaches
» peper en zout
» 50 g olijfolie
» 2 schelvisfilets, in totaal ongeveer 300 g
» 300 g verse spinazie
» 1 teen knoflook
» 200 g kerstomaatjes
» 40 g basilicum
» 40 g pistaches
» peper en zout
» 50 g olijfolie
Bereiding
- Doe de pistachenoten, de basilicum, zout & peper en 5 eetlepels olie in de SliceSy en mix ze tot een dikke tapenade. Voeg indien nodig nog wat extra olie toe.
- Fruit de fijngehakte knoflook in een pan en voeg er de spinazie aan toe. Bak die heel licht aan. Breng op smaak met peper en zout.
- Leg de schelvisfilets in een ovenschaal. Voeg er aan de zijkanten de trosjes kerstomaatjes aan toe.
- Smeer de tapenade op de filets, druk aan en plaats de schaal zo’n 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Dresseer de spinazie in twee hoopjes ter grootte van de vis en leg die vis erop. Serveer met de kerstomaatjes.