Showoff broodje met roast beef en kruidenmayonaise
Roast Beef
» 800 gr. kogelbiefstuk Hier black angus beef
» mayonaise
» Grof zout royaal strooien
» Houtblokjes in dit geval pecan, maar ook fruit en eik kunnen.
Gepekelde tomaatjes
» 200 gr. mini kerstomaatjes
» 1 teentje look
» 2 tl verse dille
» 225 ml witte wijnazijn
» 225 ml water
» 15 gr zout
» 10 gr fijne griessuiker
Gepekelde rode spitskool
» 1/2 stuk rode spitskool fijngesneden
» 2 el cider azijn
» 1 el honing
» peper en zout naar smaak
Kruiden mayonaise
» 350 ml zonnebloemolie
» 1 ei
» 1 tl mosterd
» 2 el pekelvocht van de tomaatjes
» 1 mespunt gemalen komijnzaad
» 1/2 stuk rode chilipeper fijngesneden
» 1 handvol verse bieslook fijngesneden
» 1 handvol verse bladpeterselie fijngesneden
» 1 handvol verse korianderblaadjes fijngesneden
Samenstelling
» 4 broodjes
» veldsla naar smaak
» geroosterde sesamzaadjes naar smaak
Gepekelde tomaatjes
1 Meng de ingrediënten voor de pekel en roer tot alle suiker en zout is opgelost.
2 Voeg de tomaten toe en plaats in de koelkast voor minimum 4u.
Zoetzure rode spitskool
1 Meng 2 el cider azijn met 1 el honing en roer deze door de fijngesneden rode spitskool. Proef en breng op smaak met peper en zout (en evt. meer marinade).
2 Plaats in de koelkast voor minstens 4u.
Roast beef
1 Wrijf de kogelbiefstuk royaal in met zout. Plaats deze op je BBQ op lage temperatuur (+- 100°C).
2 Voeg een blokje rookhout toe aan de kolen en gaar de kogelbiefstuk tot een kerntemperatuur van 48°C.
3 Verhoog de temperatuur in je BBQ tot 250°C en plaats een gietijzeren pannetje op het vuur. Laat dit pannetje verwarmen tot je gietijzeren pannetje of rooster goed heet is.
4 Wrijf de kogelbiefstuk in met mayonaise en plaats deze in het gietijzeren pannetje om te schroeien (ongeveer 2 minuten). Hierdoor zal je een mooie korst krijgen. Smeer de bovenkant in met mayonaise en herhaal bij de andere zijde.
5 Snij de kogelbiefstuk in tegen de draad.
Voor de kruidenmayonaise
1 Plaats alle ingrediënten, behalve de kruiden en chilipeper, in een mengbeker. Zet de bamix met de menger op de bodem van de beker en laat hem draaien op de laagste snelheid tot je rond merkt dat de mayonaise begint te binden onderaan de beker.
2 Schakel over naar de hoogste snelheid terwijl je langzaam naar omhoog beweegt en af en toe even de menger terug duwt naar beneden. Herhaal dit tot alle olie mooi is vermengd.
3 Voeg de fijngesneden kruiden en chili peper toe en meng goed door.
Broodje samenstellen
1 Snij het broodje door en leg hierop de gewassen veldsla.
2 Plaats enkele sneden roast beef op de salade en bedek met een laag kruidenmayonaise naar smaak.
3 Plaats hierop enkele van de gepekelde tomaatjes en de zoetzure rode spitskool naar smaak.
4 Besprenkel met geroosterde sesamzaadjes en dek af met het bovenste deel van je broodje!
Recipe Notes
Noot: voor het recept voor de heerlijke gepekelde tomaatjes gaan de credits naar Koken en hoge hakken.