Snickers ijstaart

“‘Een lepeltje lekkers’: om je vingers bij af te likken”

Ongetwijfeld kennen jullie een lepeltje lekkers. De Belgische foodblog van Annelies Vermeir. Elke keer opnieuw daagt ze zichzelf uit om in weinig tijd, verrassend goede recepten op tafel te zetten. Deze culinaire dame creëerde dit recept voor bamix. Heerlijk lekker!

Ingrediënten

» 800 ml slagroom (minstens 35% vetgehalte) (gekoeld)

» Zaadjes van 1 vanillestok

» 1 eetlepel bloemsuiker

» ½ tl fleur de sel

» 175 gr boterwafels (bv. Jules Destrooper)

» 180 gr gezouten pinda’s

» 250 gr dulce de leche

VOOR DE AFWERKING:

» 100 g pure chocolade

» 2 el melk

» 40 g gezouten pinda’s, grof gehakt

Bereiding

1 Klop de room met vanille en bloemsuiker lobbig tot yoghurtdikte (met de klopper). Roer er de fleur de sel door.

2 Bekleed een cakevorm met plasticfolie.

3 Spatel er een bodempje room in.
Leg daarop een laag boterwafels en verdeel er 1/3 van de pinda’s over.

4 Spatel er 1/3 van de room op. Lepel er drie eetlepels dulce de leche bij, en marmer door de room met een koffielepel.

5 Herhaal tot alle ingrediënten opgebruikt zijn, en eindig met een laag room met dulce de leche.

6 Dek goed af met plasticfolie en zet minstens 6u, maar liefst een hele nacht in de vriezer.

7 Neem de ijstaart uit de vriezer en keer om op een taartplateau. Verwijder de folie.

8 Smelt de chocolade samen met de melk in de microgolfoven.

9 Roer glad. Spatel de chocolade over de ijstaart en strijk glad met een (palet)mes.

10 Verdeel er de gehakte pinda’s over.

Smakelijk!