Thaise Regenboogsalade
“Een lepeltje lekkers: een kleurrijke salade. Niet alleen goed voor je humeur maar ook nog eens heel gezond.”
Ongetwijfeld kennen jullie een lepeltje lekkers. De Belgische foodblog van Annelies Vermeir. Elke keer opnieuw daagt ze zichzelf uit om in weinig tijd, verrassend goede recepten op tafel te zetten. Deze culinaire dame creëerde dit recept voor bamix. Heerlijk lekker!
» 2 wortels (geschild en uiteinden verwijderd)
» ¼ van een kleine rode kool (schoongemaakt en harde kern verwijderd)
» 1 rode paprika (gewassen, zaadlijsten & steelaanzet verwijderd)
» ½ komkommer (gewassen)
» 2 lente-uien (schoongemaakt)
» 1 little gem of slahart (gewassen)
» 1 mango (geschild en ontpit)
» 200 gr edamamebonen (ontdooid)
» 150 gr rijstnoedels
» 2 eetlepels cashewnoten (gehakt)
» Handvol (Thaise) basilicum, alleen de blaadjes
VOOR DE DRESSING
» 2 cm gember (geschild en in plakken gesneden)
» ½ rode chili (zaadlijsten verwijderd)
» 2 eetlepels sesamolie
» 4 eetlepels zonnebloemolie
» Sap van anderhalve limoen
» 2 eetlepels sojasaus
» 1 eetlepel vloeibare honing
1 Rasp de wortel in de SliceSy met de grove rasp.
2 Snijd de rode kool, paprika en komkommer in plakken met de fijne gleuf.
3 Snijd de lente-ui in schuine stukjes, de little gem in reepjes en de mango in plakjes.
4 Dop de edamamebonen.
5 Week de rijstnoedels in kokend water tot ze gaar zijn volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel met koud water en laat uitlekken.
6 Hak voor de dressing de gember & chili in de processormolen fijn. Voeg de andere ingrediënten toe en mix nogmaals tot goed gemengd.
7 Leg de groenten per soort op een grote serveerschaal.
8 Leg er de mango, rijstnoedels en gehakte cashewnoten bij.
9 Besprenkel met de sesamdressing.
10 Werk af met basilicum.
Smakelijk!