Thaise viskoekjes

Ingrediënten (voor 4 personen)

Voor de viskoekjes:

» 500 g kabeljauwfilets

» 250 g rauwe, gepelde tijgergarnalen

» 1,5 el rode currypasta

» 1,5 el suiker

» 2 el vissaus

» 1,5 el maïzena

» 1 ei (geklutst)

» 4 limoenblaadjes (fijngesnipperd)

» 2 lente-uitjes (grof gehakt)

» 60 g sperziebonen (grof gehakt)

» 1 l arachideolie (om te frituren)

Voor de dipsaus:

» 1 minikomkommer of een stuk gewone komkommer (ontdaan van zaden & in blokjes gesneden)

» 1 tot 2 kleine rode pepers naar smaak

» 3 el bruine basterdsuiker

» 80 ml rijstazijn

» 1 el koriander (fijngesnipperd)

» 1 el water

Bereiding

1 Meng de fijngesneden komkommer, rode peper, suiker, rijstazijn, koriander en water in een kommetje tot een smakelijke saus. Plaats in de koelkast.

2 Hak de vis en de garnalen met behulp van je Bamix staafmixer fijn.

3 Neem een grote kom en meng het vismengsel met de rode currypasta, suiker, vissaus, maïzena, ei, limoenblaadjes, stukjes lente-ui en sperziebonen. Blijf kneden tot je een homogene massa hebt. Dek de kom af en plaats gedurende 1 uur in de koelkast.

4 Verdeel het mengsel in een zestiental gelijke porties en vorm er de koekjes mee.

5 Verhit de olie voor in een frituurpan tot 180°C. Bak de viskoekjes in 3 tot 4 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

6 Serveer de viskoekjes met de dipsaus.

Tip: Als je niet van koriander houdt, kan je hem eventueel vervangen door verse bladpeterselie.

Over

Filet Pur - Bamix Lover

Ik, Thomas, papa van twee deugnieten ben naast fotograaf, leraar fotografie, vooral een bon vivant, smulpaap, lekkerbek... Ik ben een van de mensen die bij het zien van een lam, varken of rund meteen aan schenkels, ribstukken, sauzen en bijpassende voor- en nagerechten denkt. Bij het bereiden van al dat lekkers komt een Bamix goed van pas.

Ga naar de site van Filet Pur