Thaise viskoekjes
Voor de viskoekjes:
» 500 g kabeljauwfilets
» 250 g rauwe, gepelde tijgergarnalen
» 1,5 el rode currypasta
» 1,5 el suiker
» 2 el vissaus
» 1,5 el maïzena
» 1 ei (geklutst)
» 4 limoenblaadjes (fijngesnipperd)
» 2 lente-uitjes (grof gehakt)
» 60 g sperziebonen (grof gehakt)
» 1 l arachideolie (om te frituren)
Voor de dipsaus:
» 1 minikomkommer of een stuk gewone komkommer (ontdaan van zaden & in blokjes gesneden)
» 1 tot 2 kleine rode pepers naar smaak
» 3 el bruine basterdsuiker
» 80 ml rijstazijn
» 1 el koriander (fijngesnipperd)
» 1 el water
1 Meng de fijngesneden komkommer, rode peper, suiker, rijstazijn, koriander en water in een kommetje tot een smakelijke saus. Plaats in de koelkast.
2 Hak de vis en de garnalen met behulp van je Bamix staafmixer fijn.
3 Neem een grote kom en meng het vismengsel met de rode currypasta, suiker, vissaus, maïzena, ei, limoenblaadjes, stukjes lente-ui en sperziebonen. Blijf kneden tot je een homogene massa hebt. Dek de kom af en plaats gedurende 1 uur in de koelkast.
4 Verdeel het mengsel in een zestiental gelijke porties en vorm er de koekjes mee.
5 Verhit de olie voor in een frituurpan tot 180°C. Bak de viskoekjes in 3 tot 4 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
6 Serveer de viskoekjes met de dipsaus.
Tip: Als je niet van koriander houdt, kan je hem eventueel vervangen door verse bladpeterselie.