Duur: 1 u. 15 min / 4 personen
SLICESY® / HAKMES / GROF SNIJBLAD

Zelfs nu de zomer voorbij is, kunnen we nog steeds heerlijke tians maken. Ook de kleurige knolgewassen van de herfst lenen zich immers perfect voor dit lekkere comfortfood. En we gaan helemaal overstag voor de krokante toets van de hartige crumble. Yummie!

Ingrediënten

 

» 2 zoete aardappelen
» 4 pastinaken
» 3 rode bieten
» 25 cl vloeibare volle room
» 1 snuifje grof zout
» Enkele draaien aan de pepermolen
» 1 koffielepel paprikapoeder

Voor de crumble

» 25 g koelkastkoude boter, in blokjes gesneden
» 25 g volkoren meel
» 25 g Parmezaanse kaas
» 1 koffielepel tijm
» 1 snuifje fleur de sel

Bereiding

 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de groenten. Maak het breedste gleuf in de SliceSy® vast. Snij eerst de pastinaak in plakjes, daarna de zoete aardappel en sluit af met de rode biet (let op dat je niet vuil wordt). Vet een ovenschaal naar keuze in en leg er de groentenplakjes in: in nette rijen en per kleur, voor een mooi visueel effect. Giet de vloeibare room in de schaal en breng op smaak met peper, zout en paprika.
  3. Spoel de SliceSy®-kom uit en droog hem goed af. Plaats er deze keer het hakmes op en doe de ingrediënten voor de crumble in de kom. Mix met korte stoten op snelheid 2 tot je een pasta krijgt die je met je vingertoppen over de groentegratin kunt openwrijven.
  4. Plaats de schaal gedurende 40 tot 45 min in de oven en serveer bijvoorbeeld samen met gebraden kip.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden