Duur: 15 min / 4 personen
KLOPPER / SLICESY® / HAKMES

Hou je ook zo van truffels? Wij zijn in elk geval grote fan! Zo groot zelfs, dat we een versie met kaas hebben uitgevonden. Lekker voor bij het aperitief.

Ingrediënten

 

» 300 g verse geitenkaas
» 150 g roomkaas (type Philadelphia)
» 1 koffielepel kaneel
» 1 koffielepel gerookt paprikapoeder
» 1 snuifje Espelettepeper (optioneel)
» 3 eetlepels honing
» 225 g pecannoten
» 150 g gedroogde cranberry’s
» 30 g verse peterselie
» 1 snuifje zout
» peper

Bereiding

 

  1. Schuif het hakmes op de SliceSy ®, giet de pecannoten in de kom en hak ze in grove stukken. Zet de helft van de noten opzij. Hak de peterselie fijn en snij de gedroogde cranberry’s met een mes in grove stukken. Roer die drie ingrediënten dooreen. Ze zullen straks dienen om de truffels mee te bedekken
  2. Schuif de klopper op de bamix ®. Doe de geitenkaas, de roomkaas, het kaneel, het paprikapoeder en de Espelettepeper in een slakom en klop tot je een lichte en luchtige consistentie krijgt. Roer er de helft van de gehakte pecannoten doorheen en plaats in de koelkast. 
  3. Leg een vel bakpapier op je werkblad. Neem een koffielepel van het kaasmengsel, rol het met je handen tot een balletje (met handschoenen gaat het makkelijker) en rol dat door het cranberry-pecannoten-peterseliemengsel. 
  4. Zet de truffels in de koelkast tot net voor het serveren.