Veggie Burgers

“Good food, good mood”

Ingrediënten
Voor 5 grote burgers (of 10 kleintjes)
» 200g gekookte bruine rijst
» 125g walnoten
» 1/2 el olijfolie
» 1 rode ui, fijn gesneden
» 1 tl chilipoeder
» 1 el komijnpoeder
» 1 tl gerookte paprika
» 1/2 tl zeezout
» 1/2 tl zwarte peper
» 250g gekookte zwarte bonen, goed gespoeld, uitgelekt
» 50g broodkruimels
» 3-4 el barbecuesaus
Bereiding
  1. Als de bruine rijst nog niet gekookt is, begin je daarmee. Volg de instructies op de verpakking.
  2. Verhit de koekenpan op middelhoog vuur. Voeg, zodra de pan heet is, de walnoten toe en rooster 5-7 minuten terwijl je regelmatig roert en tot ze geurig en goudbruin zijn. Laat afkoelen.
  3. Verwarm dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de ajuin in olie. Breng op smaak met een beetje zout en peper en bak 3-4 minuten, of tot de ui geurig, zacht en doorschijnend is. Haal van het vuur en zet opzij.
  4. Doe de walnoten in een middelgrote mengkom en hak ze wat kleiner met behulp van het multimesje. Voeg chilipoeder, komijn, gerookte paprika, zout en peper toe. Mix verder tot een fijne massa en zet opzij.
  5. Pureer met het multimesje de uitgelekte, gedroogde zwarte bonen in een grote mengkom tot slechts een paar hele bonen over zijn.
  6. Voeg vervolgens de gekookte rijst, het kruiden-walnotenmengsel, de gebakken ui, de broodkruimels en barbecuesaus toe en meng dit 1-2 minuten grondig met een houten lepel, of tot er een vormbaar deeg ontstaat. Te droog?  1-2 eetlepels barbecuesaus is de oplossing. Te nat? Dan doe je er broodkruimels bij. Proef en pas kruiden naar wens aan.
  7. Verdeel het mengsel in 5 ronde pasteitjes (of 10 voor kleinere burgers)
  8. Bestrijk het grilloppervlak met olie en leg de burgers op de barbecue of gebruik een grillpan. Grill 3-4 minuten, draai om en grill nogmaal 3-4 minuten.
  9. Haal de burgers van het vuur en leg ze tussen je broodjes met je gewenste toppings (sla, tomaat, saus, kaas, …)

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden