Duur: 35 min / 4 personen
SLICESY® / MENGER
Met deze winter bowl ben je er zeker van dat je voldoende groenten binnen krijgt! Een voedzame en gezonde maaltijd met groenten uit het seizoen. We snijden de groenten met de bamix® SliceSy®, wel zo makkelijk!
Ingrediënten
» 300 g zilvervliesrijst
» 3 regenboogwortels
» 2 pastinaken
» 2 knolrapen
» 150 g oesterzwammen
» 1 knoflookteen
» 4 eieren
» 15 g verse koriander
» 2 eetlepels furikake
» peper en zout
» olijfolie
Voor de tahindressing
» 2 eetlepels tahin
» 2 eetlepels sojasaus
» 2 eetlepels citroensap
» 4 eetlepels extra vierge olijfolie
» 1 theelepel honing
» 1 knoflookteen
» peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Haal de schil van de wortels, pastinaken en knolrapen af en snijd deze in stukken. Snijd de groenten met behulp van de bamix® SliceSy® en de brede gleuf in schijfjes. Verdeel de groenten vervolgens over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Zet ze vervolgens voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook ook de eieren halfhard in ongeveer 7 minuten.
- Doe alle ingrediënten voor de tahindressing in een beker. Maak de menger op de bamix® vast. Schakel het toestel aan en mix op snelheid twee totdat er een mooie gladde dressing ontstaat. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Proef goed of deze naar smaak is. Mocht de dressing te dik zijn, voeg dan eventueel nog wat water toe.
- Snijd de oesterzwammen in stukken. Verwarm een koekenpan met wat olijfolie op hoog vuur. Bak de oesterzwammen in een paar minuten goudbruin. Pers op het laatst de knoflookteen over de oesterzwammen uit en breng ze op smaak met peper en zout.
- Serveer de winter bowl in kommen. Verdeel hiervoor de zilvervliesrijst over de kommen en leg hierop de geroosterde groenten en de gebakken oesterzwammen. Pel de eitjes en snijd deze door de helft. Besprenkel de tahindressing over de bowls. Verdeel de gekookte eitjes over de kommen, garneer met verse peterselie en garneer met de furikake.