Wizza
“You had me at Pizza and Waffle”
» Olijfolie
» 1 rol pizzadeeg
» Toppings: bv. salami of chorizo
» 3 el geraspte kaas
Voor de tomatensaus:
» 2 tl gedroogde oregano
» 1 rode ui (fijngesneden)
» 1 teentje look (fijngehakt)
» 250 ml passata
» 1 tl suiker
» Peper en zout
» Bamix
» Wafelijzer
1 Verhit een stoofpotje met een scheutje olijfolie.
2 Stoof hierin de ui mooi glazig en roer regelmatig.
3 Eenmaal de ui mooi zacht is, laat de look een minuutje meebakken, maar laat niet bruin worden.
4 Voeg de tomaten en de suiker toe en mix goed met je bamix
5 Breng op het laatste de saus op smaak met peper, zout en oregano.
1 Verhit alvast je wafelijzer.
2 Rol het pizzadeeg uit.
3 Strijk over 1 helft de tomatensaus uit.
4 Beleg verder met plakjes salami/chorizo, de geraspte kaas en 1tl oregano.
5 Vouw de pizza dicht en duw lichtjes aan.
6 Snij (of knip met een schaar) de pizza in stukken zodat deze in je wafelijzer past.
7 Bak de pizza-wafels mooi goudbruin in het wafelijzer gedurende +/- 5 à 7 min.
8 Serveer meteen.