Wizza

“You had me at Pizza and Waffle”

Ingrediënten

» Olijfolie

» 1 rol pizzadeeg

» Toppings: bv. salami of chorizo

» 3 el geraspte kaas

Voor de tomatensaus:

» 2 tl gedroogde oregano

» 1 rode ui (fijngesneden)

» 1 teentje look (fijngehakt)

» 250 ml passata

» 1 tl suiker

» Peper en zout

Keukengerei

» Bamix

» Wafelijzer

Bereiding voor de tomatensaus

Verhit een stoofpotje met een scheutje olijfolie.

Stoof hierin de ui mooi glazig en roer regelmatig.

Eenmaal de ui mooi zacht is, laat de look een minuutje meebakken, maar laat niet bruin worden.

Voeg de tomaten en de suiker toe en mix goed met je bamix

Breng op het laatste de saus op smaak met peper, zout en oregano.

Bereiding voor de pizza wafels

Verhit alvast je wafelijzer.

Rol het pizzadeeg uit.

Strijk over 1 helft de tomatensaus uit.

Beleg verder met plakjes salami/chorizo, de geraspte kaas en 1tl oregano.

Vouw de pizza dicht en duw lichtjes aan.

Snij (of knip met een schaar) de pizza in stukken zodat deze in je wafelijzer past.

Bak de pizza-wafels mooi goudbruin in het wafelijzer gedurende +/- 5 à 7 min.

Serveer meteen.