“Deze traditionele Nederlandse pannenkoekjes maak je makkelijk zelf. Voor een ontbijt uit de duizend. Succes verzekerd, bij klein en groot!

Ingrediënten

 


»
Het wit van 2 eieren
» 2 eieren
» 250 ml melk
» 200 g bloem
» 2 zakjes vanillesuiker
» 1 snuifje zout
» 1 koffielepel vanille-extract

Bereiding

 

  1. Scheid eerst het eiwit van de dooiers.
  2. Maak de klopper vast op de Bamix. Giet de vier eiwitten in een slakom en klop ze tot sneeuw met de Bamix op snelheid 2. Zet even aan de kant.
  3. Giet de rest van de ingrediënten in een tweede slakom en roer alles met de Bamix-menger op snelheid 2. Roer het stijfgeklopte eiwit voorzichtig met een spatel door je bereiding.
  4. Neem een speciale gietijzeren poffertjespan en verwarm die op een gematigd vuur. Smeer de pan in met boter en giet in elke opening een beetje deeg. Laat 1 tot 2 min bakken en draai de poffertjes om. Bak opnieuw 1 tot 2 min en serveer.
  5. Lekker met poedersuiker en gezouten boter, confituur of smeerpasta.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden