“Deze traditionele Nederlandse pannenkoekjes maak je makkelijk zelf. Voor een ontbijt uit de duizend. Succes verzekerd, bij klein en groot!
Ingrediënten
» Het wit van 2 eieren
» 2 eieren
» 250 ml melk
» 200 g bloem
» 2 zakjes vanillesuiker
» 1 snuifje zout
» 1 koffielepel vanille-extract
Bereiding
- Scheid eerst het eiwit van de dooiers.
- Maak de klopper vast op de Bamix. Giet de vier eiwitten in een slakom en klop ze tot sneeuw met de Bamix op snelheid 2. Zet even aan de kant.
- Giet de rest van de ingrediënten in een tweede slakom en roer alles met de Bamix-menger op snelheid 2. Roer het stijfgeklopte eiwit voorzichtig met een spatel door je bereiding.
- Neem een speciale gietijzeren poffertjespan en verwarm die op een gematigd vuur. Smeer de pan in met boter en giet in elke opening een beetje deeg. Laat 1 tot 2 min bakken en draai de poffertjes om. Bak opnieuw 1 tot 2 min en serveer.
- Lekker met poedersuiker en gezouten boter, confituur of smeerpasta.