Duur: 55 min / 4 personen
SLICESY® MESSENSCHIJF MET FIJNE GLEUF

Aardappelgratin is zo’n lekker basisrecept om aardappelen in de oven klaar te maken. Met de SliceSy® zijn de aardappels ook nog eens zo in plakjes gesneden. Aardappelgratin is gemakkelijk om te maken. De oven doet eigenlijk het meeste werk. Heerlijk als bijgerecht en echt comfortfood deze aardappelgratin!

Ingrediënten

» 750 g vastkokende aardappelen
» 250 ml slagroom
» 100 g geraspte kaas
» 2 rode uien
» 1 knoflookteen
» 1 eetlepel mosterd
» snufje nootmuskaat
» peper en zout
» handjevol verse peterselie
» klontje roomboter

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  2. Haal de schil van de aardappelen en uien af en snijd deze in stukken. Snijd de aardappelen met behulp van de bamix® SliceSy® messenschijf met rasp en brede gleuf in schijfjes. Haal ze uit de bamix® SliceSy® en herhaal dit met de rode uien.
  3. Vet een ovenschaal in met het klontje roomboter. Verdeel de aardappelplakjes en de uien over de ovenschaal. Doe dit dakpansgewijs.
  4. Snijd de knoflook fijn en meng dit samen met de room en de helft van de geraspte kaas. Breng het roommengsel op smaak met peper en zout, de mosterd en een snufje nootmuskaat.
  5. Giet de room over de aardappelen en verdeel hier de resterende geraspte kaas over.
  6. Zet de ovenschaal voor 45 minuten in de voorverwarmde oven. De aardappelgratin is klaar als de aardappelschijfjes gaar zijn en de gratin een lekker krokant korstje heeft.
  7. Haal de aardappelgratin uit de oven. Snijd de verse peterselie fijn en garneer hier de aardappelgratin mee.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden