Ingrediënten

 

Voor 4 personen
» 250 g bloem
» 2 koffielepels bakpoeder
» 180 g lauwe volle melk
» 1 zakje korrelgist
» 1 eetlepel plantaardige olie
» 50 g suiker
Voor de vulling
» 350 g varkensgehakt
» 3 eetlepels Parijse champignons
» 1 kleine gele ui
» 2 koffielepels vissaus
» 2 koffielepels oestersaus
» 1 koffielepel gochujang (of pikante saus)
» 1 koffielepel suiker
» 1/2 koffielepel zout
» 1/2 koffielepel peper
» 4 hardgekookte eieren
Voor de bereiding
» 1 eetlepel rijstazijn

Bereiding

 

  1. Leg 16 stukken bakpapier van 5 cm bij 5 cm klaar.
  2. Bereid het banh bao-deeg. Giet de gist bij de lauwe melk en meng. Laat 10 minuten rusten. Voeg vervolgens de plantaardige olie en de suiker toe. Meng opnieuw goed. Doe de bloem en het bakpoeder in een kom. Giet het mengsel van vloeibare ingrediënten erbij en kneed het met je handen. Leg het deeg vervolgens op een met bloem bestrooide ondergrond en kneed het gedurende 10 min. Dek af en laat 1 uur rijzen bij kamertemperatuur.
  3. Snij je hardgekookte eieren in 4.
  4. Bereid de vulling. Doe eerst de gele ui in de SliceSy en hak hem fijn op snelheid 1. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe aan de SliceSy. Mix en pulseer op snelheid 2 om een gladde vulling te verkrijgen. Maak van de vulling 16 balletjes en bewaar ze in de koelkast.
  5. Verdeel het deeg in 16 porties. Rol elk stuk uit tot een schijfje met een diameter van 5 cm. Voeg in het midden 1 bolletje vulling en ¼ hardgekookt ei toe. Sluit de bao door de randen om te vouwen. Leg elke bao op een vel bakpapier.
  6. Breng een stoomkookpan aan de kook met water en 1 eetlepel rijstazijn. Stoom de banh bao’s in 15 tot 17 min gaar. Leg ze goed uit elkaar en stoom ze indien nodig in verschillende keren. Als je wil, kan je ze in de diepvriezer bewaren en later in de magnetron opwarmen.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

cheesecake ijs met aardbeien