Duur: 15 min
PROCESSORMOLEN

Porseleen is niet enkel de eerste keukenbibliotheek van België, maar bij Femke volg je ook de allerleukste kookworkshops. In één van die workshops maak je heerlijke barbarapesto! Een leuk alternatief op de gewoonlijke pesto met basilicum & pijnboompitten. Deze maak je namelijk met cashewnoten en waterkers aka barbarakers. Enjoy!

Ingrediënten

» 100 g waterkers
» 100 g cashewnoten
» 30 g Parmezaanse kaas (of gistvlokken voor een vegan alternatief)
» 2 el zongedroogde tomaatjes
» 1 scheut olijfolie

Bereiding
  1. Rooster de cashewnoten 10 minuten in de oven op 160°C. Was de waterkers/veldkers en knip de harde, dikke stelen eraf.
  2. Doe eerst de waterkers in de processormolen, dan de noten en tomaten. Zet de bamix® op de processormolen en mix de ingrediënten.
  3. Voeg vervolgens de parmezaanse kaas (of gistvlokken) toe en mix nog een keer. Doe er nog een scheutje olijfolie bij en mix een laatste keer kort.
  4. Serveer met pasta, wat kookvocht, verse tomaatjes en werk af met wat verse blaadjes waterkers.