Duur: 20 min / 1 portie saus
MENGER

Bearnaisesaus is erg lekker bij een stuk gebraden of gegrild rundvlees. Het geheim van een goede bearnaisesaus zit hem in de basis. Dit is een ingekookte basissaus die samen met de eieren en boter het verschil maakt. Bearnaisesaus wordt gezien als iets wat moeilijk is om te maken, maar geloof ons… De bamix® menger doet voor dit bearnaisesaus recept het meeste werk!

Ingrediënten

» 4 eidooiers
» 150 g roomboter
» 75 ml witte wijn
» 75 ml witte wijnazijn
» 10 g dragon
» 2 sjalotten
» 5 peperkorrels
» peper en zout

Bereiding
  1. Snijd de sjalotten in ringen en snijd de helft van de dragon grof. Doe de sjalotten en dragon samen met de witte wijn, witte wijnazijn en peperkorrels in een steelpannetje. Laat alles inkoken tot de helft. Zeef het vocht en vang het op.
  2. Laat de boter in een andere pan smelten.
  3. Steek de menger op de bamix®. Meng de castric met de eidooiers en een snufje zout in een steelpan en verhit al kloppend met de bamix® op middelhoog vuur. Meng net zo lang totdat het mengsel dikker begint te worden.
  4. Haal de steelpan van het vuur en giet de inhoud over in een maatbeker. Voeg dan al kloppend met de bamix® beetje bij beetje de gesmolten boter toe.
  5. Hak de overige dragonblaadjes fijn. Meng deze door de bearnaisesaus en breng op smaak met peper en zout. Serveer de bearnaisesaus direct of houdt hem warm in een thermoskan.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden