Tijd: 45min / Voor 6 tortilla’s

Heb je een mooie bloemkool liggen maar weet je niet echt wat er mee aan te vangen? Goed nieuws: wij hebben een superrecept voor heerlijke en gezonde bloemkooltortilla’s. Ze zijn perfect als quesadilla’s met gesmolten kaas, met roereieren bij het ontbijt… of belegd als een taco. Lekker.

Ingrediënten

 

» 1 bloemkool
» 2 eieren
» 1 handvol fijngehakte koriander (of peterselie)
» De zeste van 1/2 limoen
» 1/2 koffielepel paprikapoeder
» 1/2 koffielepel komijn
» Zout
» Peper

Bereiding

 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek een ovenplaat met een vel bakpapier.
  2. Was je bloemkool en trek de roosjes er met de hand van af. Doe ze in de kom van de SliceSy en schuif het mes erop. Sluit de SliceSy af en mix op snelheid 2 tot je een textuur krijgt die wat op rijst- of couscouskorrels lijkt.
  3. Giet de gemixte bloemkool in een kom en zet die gedurende 2 min in de microgolfoven op volle kracht. Roer en plaats opnieuw 2 min in de microgolf. Giet de bloemkool daarna in een schone vaatdoek en druk die zo goed mogelijk aan om het overtollige water te verwijderen. Giet de uitgedrukte bloemkool weer in de – schoongemaakte – kom en doe er de overige ingrediënten bij. Meng met een spatel tot je een gelijkmatige pasta verkrijgt. Snij er zes bollen uit en vlak die af tot tortilla’s op het vel bakpapier.
  4. Bak de tortilla’s gedurende 10 min in de oven. Draai elke tortilla voorzichtig om en bak ze opnieuw gedurende 7 min. Leg de tortilla’s op een bakrooster en laat ze afkoelen.
  5. Tot slot verwarm je een pan op een gematigd vuur. Bak beide kanten van de tortilla’s gedurende 1 tot 2 min zonder vetstof zodat ze een lichtbruin kleurtje krijgen. Je kunt ze zo eten met kaas, beleggen met avocado, gegrilde kip en rauwe groenten of serveren bij de zondagse lunch.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden