“Een lekkere en versterkende soep”

Ingrediënten
Voor 3 tot 4 personen
» 2 eetlepels olijfolie
» 2 teentjes knoflook
» 1 ui
» 1 takje rozemarijn
» 500 g bruine champignons
» 1 l kippenbouillon
» 1 eetlepel bruine miso
» 25 cl volle room
» Zout
» Peper

Bereiding

 

  1. Maak de bruine champignons schoon met een borsteltje en snij ze in dikke schijven. Pel de twee teentjes knoflook en snij de ui fijn. Verwijder de takjes van de rozemarijn en versnipper de blaadjes.
  2. Verwarm olijfolie in een stoofpan op een gematigd vuur. Voeg er de knoflook, ui en rozemarijn aan toe. Bak gedurende 4-5 min. Doe er daarna de bruine champignons bij en laat ze slinken. Giet de kippenbouillon, de bruine miso, het zout en de peper erbij en laat 10 min pruttelen. Neem er 1 eetlepel champignons uit en hou die apart voor later.
  3. Maak het multifunctionele mondstuk vast op de Bamix en mix op snelheid 2 tot je een gladde soep verkrijgt. Giet er de volle room bij en mix opnieuw zodat je een homogeen geheel bekomt. Serveer in soepkommen en doe er net voor het opdienen de champignons bij die je aan de kant had gezet, nog wat room, rozemarijn en peper.