Duur: 25 min / 4-6 personen
KLOPPER / SLICESY® / HAKMES
Gerookte zalm doet het altijd goed tijdens de feestdagen. Bovendien is het een van onze favoriete producten! En het vormt de perfecte vulling voor deze originele hartige no bake cheesecake. Vers en romig… Die zal in de smaak vallen!
Ingrediënten
» 300 g roomkaas (type Philadelphia)
» 250 g ricotta
» 2 eetlepels citroensap
» 100 g aperitiefkoekjes (type Tuc)
» 80 g gesmolten boter
» zout
» peper
» dille
» bieslook
» 6 plakjes gerookte zalm
Bereiding
- Schuif het hakmes op de SliceSy ® , giet de aperitiefkoekjes in de kom en maak er kruimels van. Giet er de gesmolten boter bij en roer tot je een soort crumble krijgt.
- Leg een vel bakpapier van 22 cm ø in een springvorm met hoge rand, giet er de crumble in en druk goed aan met een glas. Bewaar op een koele plek.
- Doe de roomkaas, de ricotta en het citroensap in een kom en roer met de bamix ® met klopper. Breng op smaak met peper, zout en kruiden (dille en bieslook).
- Plaats zes uur in de koelkast
- Tegen etenstijd haal je de cheesecake uit de vorm. Leg hem op een bord en versier hem met plakjes gerookte zalm (in rozetten bijvoorbeeld). Strooi er nog wat dille en bieslook over en geef iedereen een stukje cheesecake. Smullen maar!