Duur: 45 min – 6 tot 8 personen
Het makkelijkste en lekkerste comfortfood? Clafoutis, natuurlijk! Je kunt dit recept afwisselen met het fruit dat je zelf wilt: aardbeien, kersen, frambozen… of bosbessen. Met de nieuwe bamix cordless is hij in enkele seconden klaar. Daarna hoef je alleen nog te wachten terwijl de oven zijn werk doet… en smullen maar!
Ingrediënten
» 1 eetlepel boter
» 225 g bosbessen
» 100 g suiker
» 75 g bloem
» 4 eieren
» 1/4 koffielepel zout
» 2 koffielepels vanille-extract
» 350 ml melk
» 225 g bosbessen
» 100 g suiker
» 75 g bloem
» 4 eieren
» 1/4 koffielepel zout
» 2 koffielepels vanille-extract
» 350 ml melk
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Vet je bakvorm in en bestrooi die met bloem.
- Giet suiker, bloem, eieren, zout, vanille-extract en melk in de beker.
- Maak het multimes op de bamix cordless vast. Schakel het toestel aan en mix op snelheid 1 tot je een glad en gelijkmatig clafoutisdeeg krijgt.
- Giet het deeg in de bakvorm en doe er de bosbessen bij. Plaats 45 minuten in de oven. Bestrooi met poedersuiker en serveer lauw.