Duur: 15 min / 4 personen
PROCESSORMOLEN

Indruk op je gasten maken zonder uren in de keuken te hoeven staan? Dit recept voor coquilles met ndujaboter is precies dat: eenvoudig, feestelijk en vol van smaak. De coquilles worden geserveerd met een ndujaboter. Voor wie het nog niet kent, nduja is een zachte, smeerbare worst uit Zuid-Italië. Het staat bekend om zijn pittige en intense smaak dankzij de toevoeging van chilipepers. Perfect om gerechten een hartige kick te geven!

In dit recept mengen we de nduja met romige boter, eenvoudig gemaakt in de processormolen, zodat het zich prachtig laat combineren met de subtiele smaak van de coquilles. De coquilles worden kort gebakken, zodat ze heerlijk mals blijven. Combineer het geheel met een glas wijn en je hebt een voorgerecht waar je gasten nog lang over zullen napraten!

Ingrediënten

Voor de coquilles

» 8 grote coquilles
» olijfolie
» peper en zout
» cresson voor de garnering

Voor de ndujaboter

» 60 g roomboter op kamertemperatuur
» 30 g nduja
» 1 eetlepel citroensap

Bereiding
  1. Haal de coquilles 30 minuten voor de bereiding uit de koelkast. Begin met het maken van de ndujaboter. Doe hiervoor de boter, nduja en citroensap in de processormolen. Steek de bamix® op de processormolen en meng tot een glad mengsel.
  2. Dep de coquilles droog met wat keukenpapier en breng ze op smaak met peper en zout. Zet een koekenpan op hoog vuur en voeg wat olijfolie toe en de helft van de ndujaboter. Doe zodra de boter is gesmolten de coquilles in de pan en bak de coquilles één minuut aan iedere kant totdat ze goudbruin zijn geworden.
  3. Serveer de coquilles met de overgebleven ndujaboter en garneer met wat cresson.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden