Duur: 30 min / 4 personen
SLICESY® MESSENSCHIJF MET FIJNE RASP, FIJNE GLEUF EN HAKMES
Tuinbonen hebben misschien niet zo’n imago, maar lekker dat ze zijn. Het geheim hiervoor is om ze dubbel te doppen. Zo ontdoe je de bonen van hun bittere schil. Dubbel doppen is echt de moeite waard. De tuinbonen krijgen zo een heerlijke verfijnde smaak, maar daarnaast is het ook nog eens een leuk mindful werkje.
Met de dubbelgedopte tuinbonen maken we een Italiaanse tuinbonenspread. Dit tuinbonen recept serveren we op een crostini met dungesneden radijsjes en Pecorino kaas. Een lekker borrelhapje met een glas witte wijn erbij. Of serveer de crostini met tuinbonenspread als voorgerecht. Gegarandeerd succes!
» 1 klein stokbrood
» 800 g verse tuinbonen (in schil)
» 100 g Pecorino kaas
» 50 ml extra vierge olijfolie + extra voor de crostini’s
» 50 g radijsjes
» 1/2 biologische citroen (sap en schil)
» 2 knoflooktenen
» handjevol verse basilicum
» 1 theelepel chilivlokken
» peper en zout
- Haal de tuinbonen uit de schil. Zet een pan kokend water met wat zout op het vuur en kook de tuinbonen zes minuten op een middelhoog vuur. Giet ze af en laat iets afkoelen. Om de tuinbonen dubbel te doppen knijp je aan één kant van de tuinboon en het kleinere groene boontje schiet eruit.
- Verwarm de oven op 180 graden (hetelucht).
- Steek de fijne rasp in de SliceSy® en rasp de Pecorino kaas. Snijd de kontjes van de radijsjes. Verwissel vervolgens met de fijne gleuf en snijd de radijsjes in dunne plakjes.
- Snijd het stokbrood in dunne plakjes en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met wat olijfolie en strooi er wat zout over. Zet ze voor vijf minuten in de voorverwarmde oven.
- Doe de dubbelgedopte tuinbonen in de SliceSy® met hakmes. Voeg de helft van de geraspte kaas, sap en schil van de citroen, knoflooktenen en chilivlokken toe. Meng het geheel en breng op smaak met peper en zout.
- Haal de crostini’s uit de oven en besmeer ze met de tuinbonenspread. Verdeel er wat gesneden radijsjes over en bestrooi ze met de overgebleven Pecorino kaas. Garneer met wat verse blaadjes basilicum.